Kriminalita táhne

Umí se děti dostatečně bránit? Pošlete je na seminář
Zdroj: Pixabay
Umí se děti dostatečně bránit? Pošlete je na seminář

Aktivní útočník je název prevence kriminality na školách. V rámci projektu se uskuteční dvanáct odborných seminářů. To vše zdarma.

reklama

Velký zájem

V loňském roce se jich realizovalo šest a byly plně obsazeny. Pro velký zájem zástupců škol i samotných žáků kraj schválil jejich navýšení. Pro letošek je v plánu dvanáct.

V březnu se semináře uskuteční v Příbrami, Mladé Boleslavi, Benešově a Kladně. V dalších okresních městech se semináře uskuteční ještě do konce první poloviny letošního roku.

Snížení rizika

Cílem těchto seminářů je seznámit pracovníky škol a školských zařízení s možnostmi zabezpečení tak, aby bylo sníženo riziko vniknutí aktivního útočníka do objektu. „„Semináře jsou určeny pouze pro školy a školská zařízení v rozsahu 4 hodin,“ řekl Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.

Vše zdarma

Semináře zaštiťuje Středočeský kraj společně s Krajským ředitelstvím policie Středočeského kraje, Ministerstvem vnitra, Probační a mediační službou ČR a Cechem mechanických zámkových systémů ČR a jsou zcela zdarma.

 

reklama
#policie #Středočeský kraj #škola #prevence #psychologie #pohybová aktivita #Kriminalita #hejtman

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.