Máme nejdražší volání v Evropě, proč?

Platit víc za mobilní služby nás nebaví. Jak se ale bránit?
pixabay.com
Platit víc za mobilní služby nás nebaví. Jak se ale bránit?

Svět bez mobilních služeb si neumíme představit. Ovšem představit si, že nás budou stát o polovinu méně, si představíme rádi. Drahý roaming, drahá data a drahé paušály jsou českou specialitou.

reklama

Češi platí za mobilní služby až o 60 % víc, než jaký je průměr cen v EU. (Podobně si připlatí jen Řeci, Bulhaři či Maďaři.) Když srovnáme ceny neomezených tarifů u nás a v zahraničí, je evidentní, že platíme jednou tolik. Pokud je cena podobná, služby jsou nesrovnatelně lepší.

Situace v Česku

Největší čestí mobilní operátoři mají v nabídce neomezené tarify na volání a smsky do všech sítí (jen po ČR) spolu s 1,5 GB dat za jednotnou cenu 749 Kč měsíčně. Přitom stejní operátoři v Evropě nabízejí podstatně levnější tarify a větší objem služeb!

Srovnání s dalšími zeměmi

V Polsku dostanete k neomezenému tarifu 5 GB a zaplatíte v přepočtu jen 305 Kč měsíčně a u operátora Orange dokonce jen za 244 Kč měsíčně

V Německu k neomezenému tarifu za 730 Kč dostanete automaticky i roamingové služby zdarma s dalšími výhodami. Přitom tam fungují operátoři, kteří fungují i u nás. 

Na Slovensku je cena podobná jako u nás, služby jsou však někde jinde. K neomezenému tarifu dostanete i neomezený objem dat

Ve Velké Británii v přepočtu za 471 Kč u Vodafonu pořídíte neomezený tarif, data ve výši 5 GB a dokonce 2 GB dat v rámci EU. 

(Data zpracoval a ceny srovnal D-Test)

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/mame-nejdrazsi-volani-v-evrope-proc-27742
reklama
#ceny #češi #srovnání cen #platíme #roaming #neomezený tarif #mobilní operátoři #draho #mobilní služby #Evropa

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.