Na Karlštejně oživovali cizinku, zkolabovala v malé věži

Záchranáři měli plné ruce práce

Kdo včera odpoledne dorazil na hrad Karlštejn, mohl se stát svědkem i trošku jiné události, než na kterou jsou návštěvníci zvyklí při prohlídce středověké památky. Přímo v malé věži totiž zkolabovala holandská turistka.  

reklama

Na Karlštejně se odehrálo drama, které si jistě při nedělní procházce nepředstavujete. Průvodce vypráví o historii památky a najednou jedna z žen zkolabuje a padne na zem. "Chvíli jsme nevěděli, co se děje. Ale pak jsme se samozřejmě snažili pomoc a zjišťovali, jak je to vážné," vzpomínal jeden ze svědků události. 

Auto nechte v garáži, na Karlštejn se dá krásně dojet na kole.

Příčinou kolapsu bylo velké horko a starší věk turistky. Přivolaný lékař záchranné služby ženu vyšetřil a rozhodl o transportu do nemocnice k dalšímu vyšetření. Samotný přesun pacientky z věže do sanitky nebyla žádná procházka růžovou zahradou. "Záchranáři to ale zvládli perfektně. Zaslouží si pochvalu," usmívala se paní, která vše sledovala z nádvoří. 

Ne náhodou patří Karlštejn mezi naše nejnavštěvovanější památky.

Holandská turistka však ve finále odvoz do nemocnice a následnou péči odmítla s tím, že se o ni postarají její přátelé. "Podepsala revers a odjela s kamarády do hotelu," potvrdil jeden ze zasahujících lékařů. Docela odvážná paní.

 

reklama
#kolaps #záchranka #záchranáři #Holanďanka #cizinka #hrad Karlštejně #nemocnice

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.