Nastávající maminka porodila v policejním autě

Rodička asi nečekala, že dítě přijde na svět tak rychle
Rodička asi nečekala, že dítě přijde na svět tak rychle

 

Snad žádná žena by nechtěla porodit na cestě do porodnice. Tentokrát se rodičce podařilo přestoupit z taxíku do policejního auta, které ji odvezlo až do porodnice. Tam proběhl asistovaný porod přímo v policejním autě.

reklama

Policisté na noční službě z místního oddělení Karlín zastavili poblíž taxíku, který stál na křižovatce ulic Křížovnická a Platnéřská v Praze. Když řidiče kontrolovali, všimli si, že je na zadním sedadle žena, která má silné kontrakce a dochází k porodu. Bylo teprve půl deváté večer.

A tak se policisté rychle rozhodli, že ženu naloží a odvezou do porodnice sami. Na cestě použili majáky. Jeden z policistů byl vyškolený zdravotník, který u sebe měl v případě potřeby zdravotnické vybavení, kdyby k porodu došlo už po cestě a bylo potřeba ošetření. Zároveň kontaktovali linku 155, kde se ptali, jak postupovat v případě začátku porodu.

Nakonec skutečně dojeli do porodnice v Podolí, ale porod už byl tak pokročilý, že proběhl přímo v autě policistů. Nicméně už za přítomnosti zdravotníků. Samotný porod byl bez komplikací a v devět hodin se narodila zdravá holčička Valérie.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/nastavajici-maminka-porodila-v-policejnim-aute-26551
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.