Opilý Maďar zavinil hromadnou nehodu na D1

Je neuvěřitelné, že to řidič přežil
Facebook/Týdeník Policie
Je neuvěřitelné, že to řidič přežil

Nehoda čtyř velkých aut se stala na 14. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Srazily se zde tři kamiony a jedna dodávka. Co je na nehodě nejsmutnějšího? Zavinil ji řidič kamionu, který byl opilý. U nehody zasahuje policie, záchranka a hasiči stříhají řidiče ven. Za nehodou stojí kolony.

reklama

Tři kamiony i jedna dodávka skončily na jedné hromadě na 14. kilometru dálnice D1. Dálnice D1 byla touto nehodou uzavřena a v obou směrech se tvořily kolony.

Jak se nehoda stala? Podle všeho došlo k nehodě vinou maďarského řidiče kamionu, který byl nejspíše dost opilý. Kamion vjel z pravého pruhu do levého, a to takovým způsobem, že naboural další kamion. 

Na místě zasahují hasiči, záchranáři a nehodu vyšetřuje i dálniční policie z Mirošovic. Hasiči museli přijet se speciální technikou, protože vzhledem k nárazu a deformaci kabiny kamionu nebylo možné řidiče vytáhnout jinak, než plechy rozstříhat. 

Jako zázrakem se nikomu nic nestalo a záchranáři tak nikoho ani nepřeváželi do nemocnice. Tento fakt může být způsoben i tím, že se nehoda nestala ve vyšší rychlosti. Velký vliv mělo i to, že kabiny kamionů jsou konstuovány kvalitně a řidič je v nich dobře chráněn.

Doprava na D1 stála více než dvě hodiny. Naštěstí nyní je už zprůjezdněn jeden jízdní pruh. Na dálnici se pořád pohybují hasiči, kteří uklízí z kamionu uniklou naftu. "Problém s naftou je především v jejím velkém množství, které vyteklo z kamionu na silnici. Odtud nafta vtekla do kanálu. Na místo muselo být zavoláno i životní prostředí, aby se dořešila ekologická likvidace uniklé nafty," vysvětlila komplikace mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. Policie celou nehodu zatím vyšetřuje. Při průjezdu úsekem se mějte na pozoru.

reklama
#nehoda #kamion #doprava #policie #hasiči #mrtví #D1 #doprava aktuálně

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.