Podezřelý balíček v Amazonu. Evakuovány byly stovky lidí

Zaměstnanci Amazonu měli pořádně krušné sobotní odpoledne a podvečer. Kvůli nahlášení bomby dorazily hasičské i policejní jednotky včetně pyrotechniků. Jak to nakonec dopadlo a co obsahoval podezřelý balíček?

reklama

Kvůli podezřelému předmětu, který vypadal jako nástražný výbušný systém, bylo v sobotu odpoledne z distribučního centra Amazonu v Dobrovízi evakuováno 356 lidí. Pyrotechnici poté zjistili, že šlo o třídičku papíru.

Několik jednotek hasičů na místo vyjíždělo kolem druhé hodiny odpoledne. "Před příjezdem jednotek požární ochrany bylo bezpečnostní agenturou evakuováno 356 lidí," potvrdil mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. Policejní pyrotechnická služba poté prozkoumala prostor a zjistila, že nejde o nástražný výbušný systém, ale o zařízení k tiskárně, konkrétně třídičku papíru.

Minulý rok v prosinci hasiči v Amazonu likvidovali malý požár. Evakuováno tehdy bylo přes 2 800 osob, část z nich se ale brzy vrátila zpátky na pracoviště. Záchranáři ošetřili tři lidi, kteří se nadýchali kouře.

reklama
#Amazon #Dobrovíz #bomba #pyrotechnici #evakuace

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.