RECEPTY: Zchlaďte se domácí jahodovou zmrzlinou
V horkých dnech je nejlepší se zchladit velkou dávkou zmrzliny. Připravte se ji podle třech nejoblíbenějších receptů. Vyrobte si zmrzlinu z mascarpone, jogurtu nebo smetany.
Před námi je tropický víkend. Zchlaďte se domácí jahodovou zmrzlinou. Přinášíme vám tři nejoblíběnější recepty, které zvládnete během pár minut. Nepotřebujete speciální zmrzlinovač, postačí vám ruční mixér.
Jahodová zmrzlina s jogurtem
Na přípravu budete potřebovat:
250 gramů jahod
1 kelímek bílého jogurtu (120 gramů)
2 malé lžičky vanilkového cukru
1 lžičku čerstvě vymačkané citronové šťávy
Přípravu zvládnete během pěti minut:
Čerstvé jahody omyjte ve studené vodě a odstraňte stopky. Ručním mixérem je rozmixujte a poté po kouskách vmíchejte bílý jogurt. Přisypte vanilkový cukr a přidejte citronovou šťávu.
Zmrzlinu vložte do menších nádobek a nechte dvě hodinu v mrazáku.
Smetanová jahodová zmrzlina
Připravte si:
0,5 kila čerstvých jahod
4 dcl smetany na šlehání
200 gramů zahuštěného slazeného mléka
2,5 lžíce moučkového cukru
Jahody stejně jako v prvním receptu omyjte a odstraňte stopky. Společeně s cukrem je rozmixujte. V druhé nádobě ušlehejte smetanu, do které poté přidejte zahuštěné mléko. Do smetany přidejte rozmixované jahody a dejte do mrazáku.
Italská zmrzlina s mascarpone a kousky jahod
Na italskou zmrzlinu potřebujete:
900 gramů jahod
500 gramů mascarpone
1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka
Omyté a odstopkované jahody rozmačkejte šťouchadlem na brambory, promíchejte s mascarpone a nakonec přidejte kondenzované mléko.
Směs přelijte do formy, přikryjte potavinářskou fólií a nechte přes noc v mrazáku.