Starosta Roztok: Hejtmanko, rezignujte! V kraji je chaos, záchránářům házíte klacky pod nohy

Jakob si nebral servítky
Foto: archiv
Jakob si nebral servítky

Středočeští záchranáři hejtmance vzkázali, že nemají žádné roušky ani respirátory. „Byli zvyklí na zásoby, které během pandemie nemají,“ zdůvodnila jejich rozhořčení hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová v DVTV. A to zvedlo ze židle jinak klidného starostu Roztok a krajského zastupitele Jana Jakoba.

reklama

Místopředseda TOP O9 Jakob na sebe s reakcí nenechal dlouho čekat. „Všichni zdravotníci potřebují maximální podporu materiální i lidskou. Od paní hejtmanky se jim nedostává ani jednoho,“ říká starosta Roztok. Ve Středočeském kraji podle starosty a krajského zastupitele panuje chaos v distribuci informací i ochranných prostředků.

Prý se vůbec nepoučila

„Jaroslava Pokorná Jermanová by měla okamžitě rezignovat. Na nedostatek manažerských schopností jsme si u paní hejtmanky bohužel už zvykli. Na nedostatek empatie k záchranářům, kteří denně nasazují své zdraví, si zvyknout nehodláme,“ říká Jan Jakob, starosta středočeských Roztok.

„Nebýt daru akademiků, záchranáři by v sanitkách jezdili nechráněni. To by byl neuvěřitelný hazard,“ dodává Jakob. „A zřejmě se z něj paní hejtmanka vůbec nepoučila. Jako starosta obce ze Středočeského kraje jsem očitým svědkem toho, jak distribuce ochranných pomůcek absolutně nefunguje.“ Hejtmanka jakákoli pochybení dlouhodobě odmítá.

KAM DÁL: Chci chytit koronavirus. Budu mít hned protilátky a za pár týdnů jsem zase fit.

reklama
#koronavirus #Jakob #hejtmanka #chyby #Pokorná Jermanová

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.