Svatomartinské podkovy, dobrota, kterou musíte mít!

Svatomartinské podkovy
Svatomartinské podkovy

Pojďte zkusit chutný RECEPT! Už za pár dní je tady Martin na bílém koni. Dříve se peklo speciální pečivo - podkovy, to abychom Martina patřičně uctili. 

reklama

Ingredience:

Polohrubá mouka 300 g

Droždí (půl kostky) 20 g

Máslo 100 g

Citronová kůra 1 lžička

Žloutek 2 ks

Moučkový cukr 100 g

Sůl (špetka)

Mléko 200 ml

Rozšlehané vejce (na potření)

Pečicí papír

Moučkový cukr (na posypání)

Mák, ořech, povidla – co je libo jako nádivka

Sezona dýní také ještě nekončí! Luxusní dýňová polévka! RECEPT, který musíte zkusit

Postup:

Z droždí připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, žloutky a citronovou kůrou, přisypeme mouku se špetkou soli a vlijeme vykynutý kvásek. Zaděláme těsto, to necháme v teple nakynout. Těsto po vykynutí znovu propracujeme, rozdělíme na dílky, vyvalujeme na pomoučněném vále obdélníčky, do těch natřeme nádivku, svineme a ohneme do tvaru podkovy. Podkovy pokládáme na plech a necháme ještě chvíli nakynout. Před pečením potíráme vejcem a dáme do rozehřáté trouby asi na 170 °C, pečeme po dobu 30-40 minut dozlatova - podle velikosti podkov. Hotové pocukrujeme.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/svatomartinske-podkovy-dobrota-kterou-musite-mit-27291
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.