Tipy na víkend: Slavnosti, vinobraní, inline závod

Třetí zářijový víkend ještě nemusíte sedět doma. Užijte si zbytek léta!
zdroj: pixabay.com
Třetí zářijový víkend ještě nemusíte sedět doma. Užijte si zbytek léta!

Je rozhodně z čeho vybírat! Na Mělníku se bude nejen pít víno, Prahu lze zažít jinak, Kralupy budou centrem inline závodů a ve Slaném jsou městské slavnosti.

reklama

Jen několik desítek kilometrů se koná spousta společenských akcí, ať už jde o vinobraní či městské slavnosti. Kam tedy můžete vyrazit?

Například ve  Slaném můžete navštívit například 17. ročník městských slavností, při kterých se bude rožnit uherský (martinický) býk a také se tu bude konat závod v boulderingu - Rock Point 2015, tj. lezení bez lana. Městské slavnosti ve Slaném se uskuteční v rámci projektu Evropské setkávání. Zahraje tu i kapela YO YO BAND. Slavnosti se konají na Masarykově náměstí.

 

Přímo v Praze můžete navštívit spoustu míst, kde to bude žít. Koná se tu již 10. ročník slavností Zažít město jinak.

 

Na Mělníku se konají tradiční slavnosti vína, tedy Mělnické vinobraní, které má bohatý program. Začíná v pátek 18. září a trvá až do neděle. Vystoupí zde řada kapel a souborů na dvou scénách. Děti a rodiče tu mají svoji vlastní scénu s bohatým programem. Nebude chybět samozřejmě ani víno s burčákem z mělnických vinařství. Otevřeny budou i mělnické památky, zámek Mělník či mělnické podzemí.

 

Pokud vás lákají spíše sportovní akce, můžete zavítat do Kralup nad Vltavou, kde o víkendu bude probíhat Mistrovství České republiky v inline slalomu i v inline obřím slalomu, což je rychlejší a nebezpečnější varianta inline slalomu.

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/tipy-na-vikend-slavnosti-vinobrani-inline-zavod-16122
reklama
#kultura #Sport #vinobraní
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.