Otřesné chyby v seriálu Ulice: Tvůrcům prochází od začátku úplné hlouposti

Svoboda a Obermaierová – bylo mezi nimi v poslední době hodně zlé krve
Foto: archiv TV Nova (se souhlasem)
Zobrazit fotogalerii (11)
Svoboda a Obermaierová – bylo mezi nimi v poslední době hodně zlé krve
zajímavost

Vzhledem k tomu, že se seriál Ulice vysílá už 18 let, není překvapivé, že se čas od času objeví nějaká ta chyba, která diváky pořádně rozčílí. Od začátku seriálu jich tam tvůrci seriálu nasekali tolik, že by utekly leda slepému. Co milovníky nekonečného seriálu zvedá ze židle? 

reklama

Hned na začátku letošního září diváky rozčílila Vilma Nyklová, která strávila v nemocnici tolik času, že nad tím zůstával rozum stát i ředitelům zdravotních pojišťoven. Diváci opakovaně upozorňovali na to, že takhle dlouho by ji nikde ležet nenechali, a navíc by to ani nebylo pro dámu v jejím věku zdravotně možné. Ale co. Když si Vilma chce poležet, i scenárista poleví! 

Mimochodem, celá tahle spekulace rozvinula vášnivé diskuze, zda se přeci jen nechystá Vilmin konec. Její představitelka Jaroslava Obermaierová je v Ulici už od roku 2005. Zatím to ale vypadá, že si ještě nějaký ten díl zahraje. Ostatně, po těch letech je to pro ni jistě jeden z hlavních příjmů.

Neber úplatky, neber úplatky… 

Mnohem větší chyby se ale objevovaly už ze začátku, kdy diváky u televizních obrazovek ještě pravidelně rozplakal Petr Boháč a jeho romance s Bárou Jordánovou. Nejenže ho její muž Tomáš naprosto nenáviděl za to, že mu spí se ženou, ale zcela náhodně jezdili tehdy stejným autem. Naprosto stejným. 

Zřejmě měli tehdy scenáristé k dispozici jeden model a přišlo jim vhodné ho prostřídat. A tak Boháč jezdil jako ředitel Království hraček autem, který kdysi Tomáš dostal jako úplatek od Karla Stránského. Pamatujete si na úspěšného lobbistu, který hýbal v prvních letech Ulicí? My už víme, že s paní učitelkou Drápalovou mu to nevyšlo, ale evidentně uplácel auty leckoho.

Znásilnění Světlany

Ti, kteří koukají na Ulici od prvních dílů, si pamatují velkou romanci mezi Lumírem a Světlanou, která v pozdějších letech skončila znásilněním. Světlana se bránila, nechtěla, ale Lumír si stejně vzal, co chtěl. I přesto je tvůrci za pár let spojili dohromady, měli svatbu a rodinu. A když Světlana umírala, Nykl si mohl oči vyplakat. 

Vzhledem k závažné povaze trestného činu znásilnění je tohle v podstatě výsměch všem obětem, které si dodnes nesou hrůzné vzpomínky. Zdá se, že se ale až v posledních letech mluví o tom, že ke znásilnění může skutečně dojít i v manželství. A žena není povinna poskytnout muži pohlavní styk jen proto, že je pojí papír. Budiž nám to dnes odstrašujícím příkladem, jakkoliv se tvůrci snaží z Lumíra Nykla udělat kladnou, někdy až groteskní postavu. Tehdy to byl ale místní mafián.

Alkohol i cigarety pro všechny! A drogy taky

V prvních letech, kdy hlavní dějovou linku tvořili také puberťáci od Jordánů, otravná Monika Farská nebo svůdná Gábina Pumrová, tato omladina v seriálu běžně pila po litrech alkohol nebo kouřila – všude. V bytech, za školou, na lavičkách. Nejenže byli nezletilí, takže jim to do ruky vůbec nepatřilo, ale dnes už by to na televizních obrazovkách rozhodně neprošlo. Dnes je doba v tomhle mnohem korektnější. 

Herec Jakub Štáfek, který hrál v Ulici Matěje Jordána, nedávno v podcastu HypeCast prozradil, že divoké mejdany probíhaly i mimo kamery – a tvůrci o tom mnohdy ani nevěděli. Občas se prý pilo až do brzkých ranních hodin a pak šli studenti zdejšího gymnázia rovnou natáčet. Bylo jim přitom kolem 15 let. 

Místním z Ulice nebyla vzdálená ani marihuana. Například mladičký Ben, kterého si zahrál Jakub Prachař, běžně nabízel paní učitelce Drápalové tajemný pytlíček a ta s úsměvem vyprávěla, že tohle měla naposledy na vysoké škole. Ani to by dnes zřejmě nikdo před kamerou neukázal, a když už, tak jako neřest zkažené postavy, výstřelek puberťáků, za který budou potrestáni, nebo bujarý život jednoho bohéma. Učitelka, která si ráda zapálí nějaké to „brko“, není úplně materiál na televizní obrazovky.

Žilková za Brodskou 

Absurdní věc si tvůrci vymysleli na diváky hned první sezónu. Tehdy byla jednou z hlavních postav Bára Jordánová v podání Terezy Brodské a bez ní to nešlo. Jenže herečka onemocněla, musela na operaci se zády a nemohla několik týdnů natáčet. Někdo si tehdy musel dát o panáka navíc, protože do seriálu naskočila Veronika Žilková, která se s Brodskou na začátku dílu objala, popřála jí hodně štěstí a vzala to na několik týdnů za ni. 

Když ji rodina poprvé uviděla, konstatovala, že má trochu odlišnou barvu vlasů a jelo se dál. Nemáme sice ideální recept na to, jak se tahle situace dala vyřešit, ale bylo to naprosto bizarní a spíše k smíchu. Nutno říct, že šlo o jednu z prvních nutných výměn hlavní herečky v takovém projektu, a tak zkrátka neměli tvůrci kde brát. Dnes by to možná vyřešily videohovory, jak se to často dělá, když si herečka například „odskočí porodit“.

Zdroj: redakce, TV Nova, Facebook, ČSFD

KAM DÁL: Ljuba Krbová z Ulice prožila s manželem tragédii. Přesto se umí radovat ze života.

reklama
#lumír nykl #Vilma Nyklová #Světlana Nyklová #Jordánovi #televize #seriál Ulice

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.