Tvůrci Ulice se zbláznili? Chyby, nesmysly a výsměch slušným lidem

Jaroslava Obermaierová a Václav Svoboda v roli Nyklových
Foto: Profimedia
Zobrazit fotogalerii (7)
Jaroslava Obermaierová a Václav Svoboda v roli Nyklových
zajímavost

Nekonečný seriálový hit Ulice a rodina Nyklových diváky baví už 18 let. Podívali jsme se na zoubek tomu, co tam prostě nesedí nebo co scenáristům za dlouhé roky uteklo. Co diváky u televizních obrazovek už opravdu rozčiluje?

reklama

Každý seriál má své stálice. Jinak tomu není ani u nekonečné Ulice, kde už 18 let místním obyvatelům život ztrpčují Nyklovi, kteří vždy vymyslí nějaký podraz na všechny ostatní. A ačkoliv se z nich v poslední době stala vcelku spořádaná rodinka, která si užívá vnoučata a jeden druhého, dřív tomu tak rozhodně nebylo.

Lumír znásilnil Světlanu

Dějová linka, která asi nenechá chladného žádného bojovníka za spravedlnost, patří Nyklově první manželce. Když se Lumírek, tehdy zvaný břucháčik, snažil o Světlanu, byl schopný kvůli ní změnit absolutně všechno. Zhubnout, utnout své kontakty na vypočítavou Ingrid, domluvit jí všechno na světě. 

Jenže i tak ho začalo brzy rozčilovat, že ho manželka neposlouchá tak, jak by si představoval, a začal znovu projevovat své mafiánské sklony. Na začátku seriálu byl totiž ve zdejší Ulici obávaným sousedem, lidé se ho děsili a on se neštítil ničeho. A tak jednou, když se mu manželka znelíbila, a nechtěla mu poskytnout uspokojení, o kterém se zřejmě domníval, že má něj své výsostné právo, znásilnil ji. Scéna byla velmi emotivní, zlá a měla ukázat, jak drsný umí Lumír být.

Šťastný konec trestným činům navzdory

Přesto si později Lumírek Světlanu znovu udobřil, měli spolu dítě a když umírala, plakal, že by mu ani Nil na slzy nestačil. Vzhledem k tomu, jak silná je v poslední době medializace sexuálního násilí a jeho různých podob, je tohle výsměch všem obětem trestných činů, které si dodnes nesou hrůzné následky.

V poslední době se také hojně mluví o tom, že lze znásilnit také manželku a ta není povinna manžela uspokojit, kdykoliv si vzpomene. Pravda, před lety to ještě žádné téma nebylo a muži měli trochu jiné postavení.

Mafiánův kamrlík

Navzdory tomu, jak obávaný Lumír opravdu byl a hýřil penězi, žil v miniaturní garsonce, kde jste vchodovými dveřmi vešli rovnou do postele. A to i ve chvíli, kdy mířil na post starosty. Občas to vypadalo, že si na své společenské postavení jen hraje, aby vypadal děsivě. 

Smrt hlavy klanu Nyklových

Bronislav Poloczek, který hrál manžela Vilmy Nyklové hned v první sezóně, umřel velmi brzy. Víte, co bylo důvodem? Žádná snaha o dramatickou dějovou linku hned ze začátku. Hercova nespokojenost s honorářem! „Když dostal první honorář, zhrozil se. Pořádně si nepřečetl smlouvu, nevěděl, že existují natáčecí půldny a měl pocit, že dostal málo peněz. Takže chtěl svou postavu nechat umřít asi po měsíci,“ vzpomíná s úsměvem Václav Svoboda, představitel Lumíra.

Vždycky sežral půl igelitky prášků, byl hypochondr, a pak na všechny řval,“ dodal Svoboda. „Mě to ale strašně bavilo. Říkával jsem mu, že je nejlepší člověk na světě. Miloval 
jsem ho,“ vzpomíná na Poloczka, který seriál opustil už v roce 2006. Později si ještě Nyklová užila pořádné drama s bezcharakterním Stárkem, kterého hrál Stanislav Zindulka. Pak už ji ale žádná láska nečekala. To by se mělo změnit letos, ačkoliv herečka s tím nesouhlasí a prý velmi bojovala s produkcí, aby jí už žádného chlapa do děje neposílali. 

Zdroj: redakce, TV Nova, blesk.cz, ahaonline.cz

KAM DÁL: David Švehlík se vzdal kněžského celibátu kvůli Schneiderové. Ta ho pak opustila.

 

reklama
#seriál Ulice #televize #Vilma Nyklová #Jaroslava Obermaierová

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.