Brutální tradice mrzačení dětí: Znetvořené musely celý život žebrat, šlo o zisk

"Krysí děti" jsou většinou nuceny celý život žebrat na ulici
"Krysí děti" jsou většinou nuceny celý život žebrat na ulici
zajímavost

V Pákistánu můžete dodnes narazit na děti, které byly zmrzačené jen proto, aby při žebrání o peníze vydělaly více. Tyto "krysí děti" byly kdysi naprosto zdravé, bohužel ale skončily zmrzačené a na ulici. Staly se totiž obětí tamní barbarské tradice, ze které mrazí.

reklama

Degenerativní stav, kterým tzv. "krysí děti" trpí, se nazývá mikrocefalie. Lidé, u kterých se tento degenerativní stav vyskytuje, mají mnohem menší lebku a mozek než většina populace. Jejich postižení často končí tím, že jsou nuceni celý život žebrat na ulici.

Krutá a nehumánní tradice

Tento stav lze bohužel uměle vytvořit i na zcela zdravém dítěti. V Pákistánu již desítky let existuje neobyčejně krutá tradice, která zahrnuje mrzačení zdravých dětí za účelem zisku. Lidé, kteří se živí tím, že vykořisťují jedince trpící mikrocefalií, se totiž snaží uměle rozšiřovat jejich řady.

Dělají to tak, že hlavy zdravých novorozenců uzavřou do železné masky, která je zdeformuje podobně jako tento degenerativní stav. Železná konstrukce umístěna kolem hlavičky dítěte omezí růst jeho lebky a znetvoří ho tak, že začíná připomínat hlodavce. V dospělosti jsou tyto děti od jedinců trpících mikrocefalií téměř k nerozeznání.

Tato brutální tradice sahá celá staletí nazpět. Stovky let ji zneužívají nejrůznější zločinecké gangy k většímu zisku.

S výdělkem jim pomáhá i pověra, která o "krysích dětech" koluje. Říká se totiž, že v momentě, kdy některému z těchto dětí odmítnete dát peníze, tak se vám stane něco hrozného. Lidem trpících mikrocefalií se tak jako žebrákům "nebývale daří".

Kde se tato barbarská tradice vzala?

"Krysí děti" jsou známé také jako "krysy ze Shah Dola". Shah Daula byl světec, který se v 17. století staral o několik sirotků, kteří pro něj na oplátku žebrali. Nejednalo se ale o žádného dobrodince. Často k němu totiž přicházely páry, kterým se nedařilo založit rodinu, s prosbou o pomoc. Shah Daula jim sice vyhověl, ale rozhodně to nebylo zadarmo.

Po zoufalých párech požadoval, aby se vzdaly svého prvního dítěte. Tehdy se začalo věřit, že se první dítě párů narodí s vrozenou mikrocefalickou genetickou mutací, která způsobí, že se dítě bude podobat hlodavci.

Lidé tak nechávali své prvorozené syny a dcery ve svatyních. Tato tradice bez razantního zásahu pokračovala až do 60. let minulého století, kdy Pákistán ponechávání novorozeňat ve svatyni zakázal.

Někteří rodiče ale své prvorozené děti ve svatyních stále ponechávají. Tohoto zvyku, který vzešel z pověry, poté využívají zločinecké organizace, které se těchto dětí "ujímají".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Rat Child (@ratchild20q)

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Dcera zachránila svou rodinu před jistou smrtí díky hodinám chemie.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/brutalni-tradice-mrzaceni-deti-znetvorene-musely-cely-zivot-zebrat-slo-o-zisk-71181
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.