Elvis Presley: Z oblíbeného jídla slavného zpěváka se vám zvedne žaludek

Elvisův soukromý tryskáč se jmenoval Lisa Marie, podle jeho dcery
zajímavost

Král rokenrolu Elvis Presley měl velmi osobitý vkus nejen v oblečení, ale také v jídle. Jeho oblíbený pokrm šokuje a znechucuje fanoušky této legendy již celá desetiletí. Většině z nás by se z něj nejspíš udělalo nevolno.

reklama

Elvis Presley, jeden z nejznámějších zpěváků všech dob, si pochutnával jak na luxusních pochoutkách, o kterých si většina z nás může nechat zdát, tak i na těch nejlevnějších pokrmech.

Jedním z nejoblíbenějších amerických jídel, které může sloužit jako snídaně, svačinka i dezert, je sendvič s arašídovým máslem a džemem.

Tato pochoutka, kterou milují miliony lidí na celém světě, byla zároveň nejoblíbenějším jídlem rokenrolové legendy Elvise Presleyho.

Slavný zpěvák si ji ale „vylepšil“ podle svého. Jeho matka Gladys Presley totiž prozradila, že Elvis měl úplně nejradši sendvič s arašídovým máslem, plátky banánů a se smaženými plátky slaniny.

Fool’s Gold sendvič

Existuje také jedna historka, která zahrnuje sendvič s arašídovým máslem dosahující obrovských rozměrů, soukromé letadlo a slavného zpěváka.

Jednoho dne totiž Elvis Presley snědl sendvič, k jehož výrobě byla použita celá jedna sklenice arašídového másla, borůvkový džem a zhruba půl kila smažené slaniny. Tyto ingredience byly rozprostřeny uvnitř jednoho bochníku vydlabaného chleba.

Pro sendvič letěl soukromým tryskáčem

Tento obří sendvič servírovala Colorado Mine Company v americkém Denveru a stál něco málo přes tisíc korun.

Král, jak bylo Elvisovi přezdíváno, na tento unikátní sendvič nikdy nezapomněl. Jednou kvůli němu dokonce letěl svým soukromým tryskáčem ze svého sídla Graceland v Memphisu přes celou Ameriku až na letiště v Denveru. Předem zavolal majitelům Colorado Mine Company, aby mu sendviče dovezli přímo k letadlu. V Denveru tedy ani neopustil prostory letiště, převzal si plněné bochníky chleba a odletěl zpět do Memphisu.

Pečivo s arašídovým máslem, smaženou slaninou a ovocnou složkou je se slavným hercem a zpěvákem spojováno dodnes. V Americe ho můžete najít na jídelním lístku hned několika restaurací, často pod jménem Elvis.

Zdroj: Atlas Obscura, Weird History

KAM DÁL: Náhrobní kámen odkryl tajný recept na sušenky, který autorka celý život tajila.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/elvis-presley-z-oblibeneho-jidla-slavneho-zpevaka-se-vam-zvedne-zaludek-72978
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.