Kim Čong-un zase přibral, má 140 kilo. Diplomati pro něj tajně shánějí důležité léky

Kim Čong-un se rád oddává alkoholu, je také náruživý kuřák. Putin je jeho pravý opak
Foto: Profimedia
Kim Čong-un se rád oddává alkoholu, je také náruživý kuřák. Putin je jeho pravý opak
zpráva

Velká spotřeba alkoholu, nepřetržité kouření cigaret a navíc rodinná historie problémů se srdcem. Nic z toho nemá příznivý vliv na zdraví vůdce KLDR Kim Čong-una, o jehož zdraví se opět spekuluje ve světových médiích. Z fotografií jde poznat, že vůdce Severní Koreje výrazně přibral, a jeho diplomati prý shánějí léky po celém světě.

reklama

Kim Čong-un má trable se zdravím dlouhodobě. V posledních měsících to ale vypadalo, že si vzal rady lékařů k srdci, protože výrazně zhubnul. Z posledních fotografií, které lze vzhledem k informačnímu embargu z KLDR datovat, to vypadá, že vůdce, který už od roku 2021 postupně hubnul, svou váhu nabral zpět. Na fotografiích z konce června, kdy byl u Kima na návštěvě Vladimir Putin, je vidět, že se vůdce Severní Koreje opět výrazně zakulatil.

Kim je nemocný

Obezitou to však nekončí. Agentura AP zveřejnila zprávu, podle které má Kim podlomené zdraví. Ta cituje jihokorejskou tajnou službu, která zjistila, že vysocí jihokorejští diplomaté shání v zahraničí urgentně léky – konkrétně na vysoký krevní tlak a cukrovku. Mají být určeny právě pro Kim Čong-una, jehož zdravotní stav se podle všeho v posledních týdnech výrazně zhoršil. Podle vyjádření jednoho z jihokorejských zákonodárců patří Kim do vysoce rizikové skupiny ohrožené srdečními onemocněními. 

Vůdce postihl jo-jo efekt

Kim Čong-un, který měří asi sto sedmdesát centimetrů, podle odhadů různých agentur vážil původně asi sto čtyřicet kilo. Poté výrazně zhubnul až dvacet kilogramů a už tenkrát se hovořilo o zhoršení jeho zdravotního stavu. Tehdy to však jihokorejská tajná služba NIS popřela s tím, že shozených dvacet kilo bylo zřejmě způsobeno Kimovým zdravějším životním stylem a snahou získat si sympatie lidí. Nyní je ale situace zřejmě vážnější.

Kim se dokonce nezúčastnil ani výročí úmrtí svého dědečka Kim Ir-sena, které připadalo na osmého července. To bylo dříve nemyslitelné, vůdce se oficiálních akcí neúčastnil jen v případě vážných zdravotních problémů. Kimův otec i dědeček zemřeli na komplikace související se srdečními problémy a Kim jim podle slov jihokorejských špionů jde doslova naproti. 

Bude další diktátor žena?

V jedné z nejuzavřenějších zemí světa je Kimovo zdraví o to větší problém, protože čtyřicetiletý vůdce ještě nejmenoval svého nástupce. V případě nepředpokládaných událostí by se totiž mezi severokorejskou elitou mohl strhnout mocenský boj. Stále více se proto mluví o Kim Ču-e, jeho oblíbené dceři, které je asi jedenáct let. Ta se teď ve společnosti otce začala objevovat podstatně častěji a rozvířila spekulace o tom, že právě ona bude nástupkyní svého otce. I severokorejský tisk o ní mluví jako o „oblíbené dceři“. Může se tak klidně stát, že nejuzavřenější diktatura světa bude mít ženskou vládkyni.

KAM DÁL: Trumpa může porazit starý bílý muž. Kamala Harris hledá druhého Bidena

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/kim-cong-un-zase-pribral-ma-140-kilo-diplomati-pro-nej-tajne-shaneji-dulezite-leky-78886
reklama
#KLDR #Severní Korea #Zajímavosti #lidské zdraví #Kim Čong Un
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.