Netflix: Zaplatíte víc, dostanete méně. Ale stále je na co koukat

Platforma Netflix stále vykazuje vysoký zisk. Přesto hledá, jak vydělat více
Platforma Netflix stále vykazuje vysoký zisk. Přesto hledá, jak vydělat více
zajímavost

Každý léto bude trávit po svém – někdo na Netflixu. Pokud se již teď těšíte na pokračování akčního hitu Vyproštění nebo třetí řadu fantasy seriálu Zaklínač, jistě nemůžete dospat. Krize ovšem dopadla i do tohoto sektoru, a proto si nově za přístup k filmům a seriálům připlatíte!

reklama

Šetří se snad už úplně všude. Jelikož Netflix zaznamenal pokles předplatitelů, snaží se o kompenzaci ztrát. Ke způsobům, jak navýšit ubývající příjmy, patří i tolik diskutované sdílení hesel. Společnost tak cílí přímo na ty, kdo na jejích službách „parazitují“.

Pohodlná dělba o měsíční náklady končí

Podle odhadu Netflixu přihlašovací údaje mimo domácnost sdílí více než 100 milionů účtů, což se jeví jako šance si přilepšit. Proto americká společnost začala rozesílat e-maily o aktualizaci a v nich uvádí, že můžete mít pouze jeden účet na domácnost.

Válka začíná 

V případě, že chcete přidat kamaráda, strýce nebo souseda, zaplatíte o 8 dolarů navíc, což v českých poměrech představuje 79 korun měsíčně. (Kdo Netflix má, ví že v členské sekci si mohou předplatitelé s tarifem Premium přidat dvě osoby a uživatelé s tarifem Standard jednoho dalšího člena. Pratetička z druhého kolena se už tudíž nechytá.) 

Lidem nejen na Twitteru se to samozřejmě nelíbí. Hojně diskutují o tom, že uživatelů, kteří vyhodí 8 dolarů měsíčně navíc, a to jenom proto, aby svá data postoupili další straně, bude pouze hrstka. Netflix si ovšem stojí za svým, i když je možná tím posledním, kdo by si měl stěžovat. 

Jak si vede Netflix na poli streamovacích služeb?

V prvním čtvrtletí roku 2023 společnost vygenerovala celkové příjmy ve výši téměř 8,16 miliardy amerických dolarů, což je nárůst z 7,9 miliardy v odpovídajícím čtvrtletí roku 2022. Roční příjmy v loňském roce činily 31,6 miliardy amerických dolarů a Netflix koupil zpět i velký kus akcií, v čemž bude v průběhu letošního roku pokračovat.

Na co se těšit?

Aby společnost zmírnila frustraci svých uživatelů, láká na epické, nové věci, filmové hvězdy i staré známé stálice, to vše v režii nejlepších světových filmařů. Mezi červnovými novinkami najdete Chrise Hemswortha (39), který se vrací jako Tyler Rake v akčním thrilleru Vyproštění 2 (v originále Extraction 2).

Toto pokračování s datem uvedení 16. června 2023 se mimo jiné natáčelo ve Vídni a v Praze. (Kdo koncem loňského roku Chrise Hemswortha potkal v ulicích Starého Města, měl štěstí.) Milovníky fantasy zase potěší Nimona, dobrodružná komedie režiséra Nicka Bruna a Troye Quanea, jejíž ústřední postavou je zlomyslná dospívající dívka libující si v chaosu a zkáze. Na tu se můžete těšit 30. června.

                                                         Zdroje: www.statista.com, www.buzzfeed.com, www.netflix.com

KAM DÁL: Krásná herečka ze Specialistů si otevřela penzion na vesnici. Týdenní pronájem vyjde na 86 tisíc.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/netflix-zaplatite-vic-dostanete-mene-ale-stale-je-na-co-koukat-74311
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.