Pozor na heliové balónky: Zemřel pětiletý chlapec

Matka chlapce, kterému se heliový balónek stal osudným, varuje ostatní rodiče, aby s touto hračkou nikdy nenechávali děti o samotě (ilustrační foto)
Matka chlapce, kterému se heliový balónek stal osudným, varuje ostatní rodiče, aby s touto hračkou nikdy nenechávali děti o samotě (ilustrační foto)
zajímavost

Heliové balónky jsou už dlouhá léta jednou z hlavních atrakcí na nespočtu dětských oslav. Není ale radno nechávat děti s těmito vznášejícími se hračkami o samotě, může to totiž dopadnout katastrofou.

reklama

Teprve pětiletý chlapec Karlton Noah Donaghey zemřel po 6 dnech na jednotce intenzivní péče, na vině byl heliový balónek.

Karlton se svou rodinou, stejně jako každý rok, cestoval do anglického Newcastlu za nejrůznějšími atrakcemi. V zábavním parku The Hoppings mu rodiče koupili velký heliový balónek v podobě dinosaura, který se stal chlapci osudným.

Když rodina přijela z výletu zpět domů, rozhodli se užít si slunného počasí venku na zahradě. V domě tedy nebyl nikdo, kdo by dohlížel na malého chlapce, který se vydal na toaletu. V momentě, kdy se jeho matce zdálo, že se dlouho nevrací a šla Karltona zkontrolovat, bylo již pozdě. Našla ho bezvládně ležet na zemi s hlavou zaseknutou uvnitř obrovského balónu.

Lisa Donaghey, matka chlapce, se domnívá, že Karlton chtěl vlézt dovnitř balónu ve tvaru dinosaura, aby pak mohl vyděsit své sestřenice. Při pokusu o přetáhnutí balónu přes hlavu se v něm ale zasekl a po chvilce ztratil vědomí.

Když ho Lisa našla ležet na zemi, tak již nereagoval, oči měl otevřené dokořán a byl bledý. Chlapce se do příjezdu záchranářů pokoušela oživovat jeho sestra Kaitlin i sousedka Amiee, matka chlapce totiž ze stresu zkolabovala.

Karlton nakonec strávil šest dní napojený na přístroje na jednotce intenzivní péče, nakonec ale bohužel svůj boj prohrál. Lisa nyní varuje ostatní rodiče, aby své děti nikdy nenechávali s heliovými balónky o samotě.

Zdroj: Mirror

KAM DÁL: Žena se probouzela unavená, důvod zjistila na noční kameře. Nemohla věřit svým očím.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/pozor-na-heliove-balonky-zemrel-petilety-chlapec-70138
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.