Proč se policisté dotýkají kufru auta, které zastavují? Má to logický důvod

Policisté se dotýkají kufru auta, které zastavili. Chtějí tam totiž zanechat otisky
Policisté se dotýkají kufru auta, které zastavili. Chtějí tam totiž zanechat otisky
zajímavost

Sociální sítě obletělo video, na kterém byl zachycen zvláštní zvyk většiny policistů. Naprostá většina strážců zákona se totiž dotýká kufru auta, které zastavili. Žena se ptala, proč to dělají, a dostalo se jí překvapivého vysvětlení.

reklama

Na videu bylo vidět hned několik různých situací, ve kterých policisté zastavili vůz a předtím, než přistoupili k jeho řidiči, udělali něco zvláštního. Ve videu každý z policistů nejdříve položil ruku na zadní část auta a poté teprve pokračoval dál k předním sedadlům.

Žena, která video sdílela, zanedlouho zjistila, že se nejedná o náhodu. Ptala se totiž lidí, jestli má tento zvláštní zvyk nějaký speciální důvod, a ukázalo se, že ano.

Příspěvek totiž zhlédlo přes neuvěřitelných 6 milionů lidí a někteří z nich znali odpověď na otázku, co za tímto podivným chováním stojí. Podle jednoho z fanoušků to policisté dělají proto, aby na autě zanechali své otisky.

„Je to kvůli tomu, aby na tom autě nechali otisky. V případě, že by se policistovi poté něco přihodilo, mohou jeho otisky poukázat na to, že řidič auta je jedním z podezřelých a bude vyslýchán,“ objevilo se v komentářích.

„Je to kvůli otiskům, v případě, že se něco zvrtne?“ hádal další.

Někteří komentující si ale stáli za tím, že je to kvůli tomu, aby zkontrolovali, jestli se náhodou někdo nenachází v kufru auta. To ale vyvrátil strážník Steve Montiero.

Steve Montiero se objevil na televizní stanici News 6 a potvrdil teorii se zanecháním otisků. „Když strážce zákona zastavuje vozidlo, musí se řídit hned několika bezpečnostními postupy, a to nejen pro zajištění bezpečnosti natušitele, ale i pro svou vlastní,“ vysvětlil strážník.

„Jedním z těchto postupů je právě dotyk dlaně na kufru auta, aby bylo prokazatelné, že s daným vozem přišel policista do styku,“ dodal.

 

@mr.alexaa Do you know reason why? #fypシ #police #touch #4u #policeofficer ♬ original sound - Slowed songs

 

 

Zdroj: Daily Star, TikTok/@mr.alexaa

KAM DÁL: Muž se vloupal do cizího domu. To, co tam udělal, ale nikdo nečekal

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/proc-se-policiste-dotykaji-kufru-auta-ktere-zastavuji-ma-to-logicky-duvod-69523
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.