Farmaceutické firmy nás klamou?

Vyléčí nemocné srdce jen vitaminy?
zdroj: pixabay
Vyléčí nemocné srdce jen vitaminy?

Stačí snížit hladinu homocysteinu a nedostaneme ani infarkt, ani mozkovou mrtvici nebo rakovinu? Je to tak snadné?

reklama

V buňkách neustále vzniká látka, které je ve zvýšeném množství toxická do té míry, že dokáže v krátkém čase zahubit člověka, tvrdí MUDr. Karel Erben. Homocystein se postupně hromadí v krvi a způsobuje téměř všechny časté a obávané nemoci našeho věku – nejen srdeční infarkt, cévní mozkovou příhodu nebo některé onkologické onemocnění, ale vysoká hladina homocysteinu je příčinou revmatických nemocí, osteoporózy a Crohnovy choroby?

S vitaminy už nedostaneme infarkt?

Základem léčení je podle dr. Erbena dostatek kyseliny listové a vitaminů B6 a B12. Jeho pacienti po užívání přípravků s těmito vitaminy už například nedostali další infarkt. Je to tak jednoduché?

Někteří lékaři naopak tvrdí, že se pacientům po konzumaci vysokých dávek těchto vitaminů vede hůř.

(Přečtěte si, co prokazatelně škodí srdci: Kouření euforizuje, ale ničí)

 

Kde je pravda? Chtějí farmaceutické firmy raději vyvíjet a vyrábět další drahé léky, když by bylo řešení tak snadné a levné?

Dr. Erben byl sice „oceněněn“ Bludným balvanem společnosti Sisyfos, ale my si možná z tohoto sporu můžeme vzít ponaučení do příštího roku a budeme pamatovat na dostatek vitaminů a minerálů, především kyseliny listové a „béček“. Ty nám rozhodně neublíží. Například kyselina listová se doporučuje těhotným, a tak jistě pomůže i ročníkům 60 plus.

reklama
#infarkt #prevence rakoviny #srdečně-cévní nemoci #cévní mozková příhoda

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.