Na Velikonoce si „upečte“ nepečeného beránka
Připravte si velikonočního beránka během chvilky. Přinášíme Vám recept od naší čtenářky Andrey J. z Prahy. Při přípravě se budete divit, jak snadné „pečení“ může být a průkopníci zdravého životního stylu zajásají.
Co budete potřebovat?
- 300g vlašských ořechů
- Cca 250g sušených datlí
- Mletou vanilku
Postup
Sušené datle nejdříve přebereme, abychom vařili pouze s kvalitním ovocem bez vad. Poté je vložíme minimálně na hodinu do vlažné vody, aby změkly.
Nabobtnalé datle nasypeme společně s vlašskými ořechy a s necelou půl lžičkou vanilky do mixéru a vytvoříme tak lepkavou směs. Můžeme přidat i větší kousky jakýchkoli ořechů nebo jiných sušených plodů. Těsto přendáme do misky a necháme odležet v lednici.
Odpočinuté těsto natlačíme do formy na beránka. Formu doporučujeme silikonovou, nepečené těsto se tak z něho lépe vyklopí.
Teď už zbývá jen polít beránka čokoládovou polevou, nechat vychladnout v lednici a ozdobit podle vlastních představ. Na polevu použijte 80% hořkou čokoládu smíchanou se smetanou na šlehání, pro místo másla přidejte necelou lžíci čistého kokosového oleje.