Na Velikonoce si „upečte“ nepečeného beránka

Připravte si velikonočního beránka během chvilky. Přinášíme Vám recept od naší čtenářky Andrey J. z Prahy. Při přípravě se budete divit, jak snadné „pečení“ může být a průkopníci zdravého životního stylu zajásají.

reklama

Co budete potřebovat?

 - 300g vlašských ořechů
 - Cca 250g sušených datlí
 - Mletou vanilku

 

Postup

Sušené datle nejdříve přebereme, abychom vařili pouze s kvalitním ovocem bez vad. Poté je vložíme minimálně na hodinu do vlažné vody, aby změkly.

Nabobtnalé datle nasypeme společně s vlašskými ořechy a s necelou půl lžičkou vanilky do mixéru a vytvoříme tak lepkavou směs. Můžeme přidat i větší kousky jakýchkoli ořechů nebo jiných sušených plodů. Těsto přendáme do misky a necháme odležet v lednici.

Odpočinuté těsto natlačíme do formy na beránka. Formu doporučujeme silikonovou, nepečené těsto se tak z něho lépe vyklopí.

Teď už zbývá jen polít beránka čokoládovou polevou, nechat vychladnout v lednici a ozdobit podle vlastních představ. Na polevu použijte 80% hořkou čokoládu smíchanou se smetanou na šlehání, pro místo másla přidejte necelou lžíci čistého kokosového oleje.

reklama
#Velikonoce #jaro #pečivo #zdravý životní styl #pečení #datle #beránek

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.