RECEPT: Upečte si domácí bylinkový chléb

Na krájení chleba nezapomeňte použít správný nůž
Na krájení chleba nezapomeňte použít správný nůž

Upéct si domácí chléb je snažší, než se na první pohled zdá, stačí se držet receptu. Přidejte čerstvé bylinky a sýr a po chlebu se jen zapráší.

reklama

Na bylinkový chléb potřebujeme

1 hrnek vlažné vody

1 kávovou lžičku soli

2 polévkové lžíce olivového oleje

2 hrnky hladké špaldové mouky

1 hrnek žitné mouky

1 kávovou lžičku sušeného droždí

1 hrst nasekané čerstvé bazalky

1 hrst nasekaného čerstvého oregana

100 gramů nastrouhaného sýru chedar

 

Postup

Vlažnou vodu nalijeme do mísy a postupně přidáme olivový olej, sůl, mouku a jako poslední droždí. Hněteme do té doby, než docílíme hladkého těsta. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme půl hodiny kynout. Poté vmícháme připravené bylinky a sýr, který chléb skvěle dochutí. Opět necháme kynout půl hodiny.

Troubu si předehřejte na 220°C.

Z vykynutého těsta si připravte požadovaný tvar chlebu a nechte hodinu péct. Po upečení nechte chléb před prvním nakrojením minimálně patnáct minut odstát na mřížce, aby se nesrazil.

Doporučujeme: Deset bylinek, které hravě vypěstujete za oknem

Teplý ho doporučujeme podávat potřený bylinkovým máslem.

Tento recept je vhodný také do domácích pekáren, stačí nastavit hmotnost na přibližně 750 gramů.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/recept-upecte-si-domaci-bylinkovy-chleb-22840
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.