Belmondo nebyl krasavec, říká Jiří Krampol a prozradil, proč slavného herce obdivoval

Jiří Krampol a Jean-Paul Belmondo se bohužel i přes mnohé pokusy nikdy nesetkali
Foto: ShowPix
Jiří Krampol a Jean-Paul Belmondo se bohužel i přes mnohé pokusy nikdy nesetkali

Před třemi dny nás opustil legendární herec Jean-Paul Belmondo. Jiří Krampol, který mu propůjčoval svůj hlas pro české diváky, na něj vzpomíná s velkým obdivem. Prozradil nám, jaký jeho film měl nejraději a také proč tolik toužil se s ním setkat.

reklama

Jean-Paul Belmondo začal svou hvězdnou hereckou kariéru již v 50. letech. Nejvíce se proslavil svou rolí ve filmu Jeana-Luca Godarda U konce s dechem. Dále se objevil v dnes již kultovních snímcích jako např. Muž z Ria a Profesionál.

Dabérství mu přenechal Tříska

Pro české fanoušky charismatického Belmonda daboval nejdříve Jan Tříska, poté ale emigroval a dabérství tak přenechal Jiřímu Krampolovi. Ten herce poprvé namlouval ve snímku Sympatický dareba, za kterým následovala ještě celá řada dalších. Herec nám také prozradil, který z mnoha filmů, do kterých Belmonda namluvil, považuje za ten nejlepší.

„Za divácky nejvděčnější z filmů, ve kterých jsem ho daboval, považuji Zvíře,“ řekl pro Čtidoma Jiří Krampol.

Setkat už se nestihli

Krampol k Belmondovi vzhlížel s notnou dávkou obdivu, a proto se s ním také toužil setkat, to už ale i přes několik nevydařených pokusů bohužel nestihl.

„Už několikrát jsme měli sjednané, že se sejdem, ale nikdy to nevyšlo. Já bych ho býval rád viděl a pozdravil ho. Byl to člověk, kterého jsem obdivoval,“ svěřil se Krampol.

Vzhled dohnal obrovským charisma

Jak je známo, Belmondo sice hrál role milovníků, ale rozhodně nebyl tím typickým krasavcem, kterého bychom si v takové roli představili. Měl křivý nos, odstáté uši a hluboké vrásky. Také ale oplýval obrovským charisma a i přes všechny své nedokonalosti dokázal okouzlit každičkou ženu.

„On měl úžasné charisma a rozbil takový ten úzus o tom, že ten, kdo hraje milovníka, musí být krasavec. On žádný krasavec nebyl, a přesto měl pro všechny ženy na světě obrovské kouzlo,“ dodal herec.

KAM DÁL: Lída Baarová: Goebbelsova milenka, která zničila svou rodinu

reklama
#české celebrity #zvíře #Muž z Ria #Jiří Krampol #Jean-Paul Belmondo

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.