Diváci cupují Jednu rodinu na kusy. Hloupé chyby zkušeným maminkám neunikly

Denisa Biskupová a Adam Mišík si zahráli v seriálu Jedna rodina mladé rodiče
Foto: se souhlasem TV Nova
Zobrazit fotogalerii (15)
Denisa Biskupová a Adam Mišík si zahráli v seriálu Jedna rodina mladé rodiče
zajímavost

Na začátku byli diváci ze seriálu Jedna rodina nadšení. Přinášel horké téma střídavé péče, řešil dospívání dětí a soužití patchworkových rodin. Teď ale dochází na kritiku, která nebere konce. Zdá se, že nepomohly ani nové postavy, do kterých vkládali scenáristé velké naděje. Důvod, proč propadly, je přitom jednoduchý. 

reklama

V poslední době je jednou z hlavních postav seriálu Jedna rodina Martina, která nesmyslně trvá na bydlení v maringotce, ačkoliv tam s Dominikem i Žofkou mrznou až na kost. Není divu, že na ni Fraňková pošle sociálku – ačkoliv její muž to jako akt solidarity rozhodně neuvidí a dojde k ostré hádce. V díle, kde se řeší, zda vůbec vychovávají dítě ve vhodných podmínkách, se přitom objevuje hned několik chyb.

Nosítko mladí rodiče používat rozhodně neumí

Martina například nosí Žofku čelem dopředu. Jde o klokanky, které jsou populární zejména v USA. Už mnoho let ale odborníci bojují za to, aby takhle maminky děti vůbec nenosily. A to zejména kvůli tomu, že váha dítěte v takové poloze spočívá na stydké kosti a batole visí. Z toho důvodu mnoho známých značek nosítek takovou polohu dítěte vůbec neumožňuje. Martina se tak se Žofkou ale producíruje pořád, což maminky u televize zvedá ze židle. 

Další chyba, která zkušeným neunikla, se objevila při stěhování do Brna. Během balení posadí Žofku do autosedačky, která je evidentně o hlavu menší než ona – a to je první ukazatel, že je vajíčko dítěti malé. Nejde totiž vždy o váhu, ale právě o to, zda nekouká hlava. Fakt, že ji tam posadí v kombinéze, je už jenom třešničkou na dortu. Existuje už spoustu crash testů, které potvrzují, že v případě bundy nebo kombinézy je dítě při nárazu ve velkém nebezpečí. Důvodů je hned několik. Bundy a kombinézy mají obvykle hladký povrch, takže pásy mohou lehce sklouznout. Vrstva navíc také vytváří polštář, který správné fungování pásu neumožňuje. Ten musí být vždy dotažený tak, aby se mezi dítě a pás vešla maximálně dlaň. Není divu, že se maminky v diskuzích na sociálních sítích rozčilovaly, že seriál Jedna rodina dává mnoha lidem špatný příklad. „Roky se snažím o nějakou osvětu, bojuju s prarodiči. Kvůli protisměru, bundě v autosedačce u naší dcery. A pak to dají do seriálu, aby mi zase máma mohla tvrdit, že je to normální, to je přesně ono,“ rozčílila se divačka Jitka pro Čtidoma.cz.

Už to dávno není o střídavé péči

Je to také změna tématu, která diváky zklamala. Ačkoliv dříve pojednávala Jedna rodina o střídavé péči a úskalí života v rozpadlých rodinách, dnes je to už jenom přehlídka Medardovy arogance a zoufalství Báry v podání Sary Sandevy. Téma reprodukční medicíny, gynekologie i porodnictví je něco, co už diváci dávno viděli v Ordinaci v růžové zahradě

Mnozí nechápou, proč Jedna rodina běží v hlavním čase a dvakrát týdně, zatímco Zlatá labuť dostala čas až takřka před desátou. Válečná dobovka má ale dle sledovanosti mnohem méně diváků, zatímco Jedna rodina stále vede u mladších. Je však otázkou, zda seriál tvrdou kritiku ustojí nebo jak dlouho zůstane na televizních obrazovkách. Zklamáním se diváci rozhodně netají…

Zdroj: autorský článek

KAM DÁL: Hvězda seriálu Ulice v slzách. Linda Rybová může přijít o všechno, už asi stačí jen málo.

reklama
#seriál Jedna rodina #Tereza Kostková #Denisa Biskupová #televize #Tomáš Jeřábek

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.