Patrasová, volant, promile! Opilecké eskapády slavné Dády z Vinohrad

Dáda Patrasová bojuje s démonem alkohol dlouhé roky
osobnost

Zkrotit žížalu Julii herečka Dagmar Patrasová dokáže fenomenálně, auto na silnici naopak velmi nešikovně. Na její nehody na pražských Vinohradech už musí mít příslušníci místní dopravní policie speciální složku, a dokonce si v ní pobyl nějakou dobu i její řidičák. To když se Dáda před třemi roky posilnila alkoholem a vydala se na divokou jízdu po místní luxusní čtvrti. A zcela střízlivě nevypadala ani po nedávné vyjížďce, kdy jen pár metrů od svého domu zdemolovala cizí auto a to své následně o betonová svodidla.  

reklama

Dáda Patrasová překvapila hudebníka Felixe Slováčka nečekaným narozeninovým dárkem. V den, kdy dovršil svých 79 let, mu nadělila další dopravní nehodu, kterou sama způsobila. Jak uvedl server Aktu.cz, odmítla herečka na výzvu policie podstoupit dechovou zkoušku na alkohol. A podle řeči jejího těla těsně po nehodě zřejmě věděla proč.

Reportéři ji totiž natočili, jak se o hodinu později při opuštění své vily sotva drží na nohou, při chůzi se musí přidržovat plotu a následně sebou dokonce sekla na chodník. Zda šlo o delírium, anebo posttraumatický šok z autonehody, není ze záběrů jisté. Každopádně její manžel Felix se osobně zúčastnil pouze řešení bouračky, na následnou procházku s ní již nevyrazil. Její alkoholové dýchánky mu totiž nejsou po chuti. Svěřil to před pár dny deníku blesk.cz. Už v tom zase lítá... Kdy tohle období zase přejde, nevím. Doufám, že brzo.“

Oblíbená umělkyně, která patřila desetiletí k nejvýraznějším hvězdám českého šoubyznysu, je svými řidičskými eskapádami pověstná. Stejně jako těmi alkoholovými. Z těch stačí připomenout party v dubnu 2006 v klubu Duplex na Václavském náměstí. Tam se Dáda Patrasová unavila společensky natolik, že většinu večera strávila spící na sedačce s doutníkem v ruce. Tehdy naštěstí nesedla za volant a nerozhodla se zpestřit svým uměním pražskou dopravu.

Vánoční cesta do práce

Když ovšem jela o Vánocích v roce 2018 na představení Sněhová královna do divadla Hybernia, nabourala čelně do jiného vozu. Dechová zkouška jí prokázala 2,5 promile a tento pracovní výjezd ji stál opravdu hodně - pokutu 150 tisíc korun, rok a půl bez řidičáku a také roli v pohádkovém muzikálu, na jehož reprízu nedojela. Po soudním řízení se Dagmar Patrasová kála a pro deník blesk.cz se nechala slyšet: Ta nehoda mi dala hodně za vyučenou, už se to nikdy nestane... Kdyby se tohle, to, co se stalo mně, stalo někomu jinému, tak z toho není takový poprask a ani pokuta by nebyla taková.“ Je pravda, že druhý účastník byl shodou náhod mezinárodně hledaný zločinec z Ukrajiny, ale ani kvůli této trefě neměl soud s herečkou slitování. Ta je dodnes přesvědčena, že výše trestu souvisela pouze s tím, že je slavná, a dokonce si dovolila pronést větu: „Komu z nás se to nikdy nestalo?“

Stalo či nestalo je momentálně irelevantní. Už to chvíli vypadalo, že se hereččin život po návratu Felixe Slováčka z náruče milenky Lucie Gemelové promění opět ve vysněnou procházku růžovým sadem. Nyní to na happyend příliš nevypadá. Dáda sice po poslední nehodě odmítla policii dýchnout do balonku, a tak nelze jasně říci, že byla za volantem opilá. Jelikož je však vedena jako recidivistka, mělo by být v jejím zájmu co nejdříve prokázat, že byla při své poslední vinohradské eskapádě zcela střízlivá. Jinak může tentokrát přijít o mnohem více než nejen o řidičák. 

Zdroje: Aktu.cz, blesk.cz, twitter.com

KAM DÁL: Karlos Terminátor Vémola: Největší skandály neporazitelného bojovníka. Včetně slabosti pro holky na "L".

reklama
#české celebrity

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.