Italská houbová omeleta: Jednoduchá, chutná a hotová za pár minut

Italskou houbovou omeletu můžete ozdobit podle chuti, třeba i praženými oříšky
Foto: Unsplash
Italskou houbovou omeletu můžete ozdobit podle chuti, třeba i praženými oříšky
zajímavost

Houbařská sezona je po vydatných deštích v plném proudu a řada nadšenců se tak z lesů vrací s plnými koši. Doma poté nastává otázka, co s houbami provést. Pokud vás už nudí klasické houbové recepty, můžete vyzkoušet třeba houbovou omeletu po italsku.

reklama

K tomu, abyste ochutnali chutné jídlo inspirované italskou kuchyní, nemusíte překročit hranice, stačí jen vyrazit do lesa a nevracet se domů, dokud nepřinesete plný koš hub. Na jednu omeletu vám stačí zhruba tři střední hříbky.

Jedním z těch největších problémů houbové sezony, pokud tedy houby nezavařujete či nesušíte, jsou opakující se pokrmy. Stačí totiž přinést domů pár košíků a řadě z nás poté leze kulajda, kuba a smaženice i z uší.

Jednou z hlavních hvězd italské houbové omelety je nezaměnitelná chuť parmazánu, který má v zemi zhruba tak dlouhou tradici, jakou má u nás houbaření. Jde o extrémně tvrdý sýr, který se vyrábí jen a pouze v Itálii. K výrobě je nutné splňovat celou řadu velmi přísných podmínek, které zajišťují jeho jedinečnou chuť.  Koupě pravého parmazánu k přípravě tohoto receptu se tedy rozhodně vyplatí.

Budete potřebovat:

  • 4 velká vajíčka
  • 3 střední hříbky
  • 2 lžíce čerstvé nakrájené bazalky
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného oregána
  • 1 čajová lžička dižonské hořčice
  • 4 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře
  • špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • můžete přidat i 4 čajové lžičky osušených kapari

Postup:

Nejdříve ve velké misce pomocí vidličky dobře rozmíchejte všechna vajíčka, poté k nim nasypte nastrouhaný parmazán, bazalku, oregáno, dižonskou hořčici, pepř a sůl a vše pořádně promíchejte. Dále si v pánvi předehřejte olivový olej, přidejte do ní na plátky nakrájené hřiby a kapary a osmažte je do zlatova.

Nakonec je zalijte vaječnou směsí, snižte teplotu vaření na polovinu a nasypte navrch zbytek parmazánu. Poté počkejte, dokud vršek omelety nezhnědne, vyjměte omeletu z pánve a můžete servírovat. 

Zdroj: Oregano From Italy

KAM DÁL: Jak udržet salát čerstvý a křupavý až po dobu jednoho měsíce.

reklama
#životní styl #houby #praktické rady #omeleta #parmazán

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.