Ragú jednoduše: Chutné jídlo plné masa a zeleniny hotové za pár minut

Ragú si můžete jednoduše přizpůsobit dle chuti
Ragú si můžete jednoduše přizpůsobit dle chuti
zajímavost

Spolu s pomalým nástupem podzimního počasí většina z nás vyměňuje lehké letní saláty za teplá jídla. Venkovní teploty k tomu totiž přímo vybízí. Skvělou podzimní volbou je i jednoduché masové ragú, která vás zasytí i zahřeje.

reklama

Pokud nemáte na přípravu obědu příliš času, ale zároveň si chcete dopřát teplé domácí jídlo plné důležitých živin a vitamínů, je toto jednoduché ragú perfektní volbou. Díky mletému masu totiž obsahuje spoustu bílkovin, nechybí v něm ale ani pořádná porce zeleniny.

K jeho vytvoření nepotřebujete nic speciálního, většinu ingrediencí už s největší pravděpodobností budete mít doma v lednici či ve spíži. Stačí je jen všechny naházet do jedné pánve a hotovou směsí přelít uvařené těstoviny dle vašeho výběru.

Pokud si chcete udělat radost v chladném a uspěchaném víkendu, tento recept je nejspíše přesně to, co hledáte.

Potřebujete:

  • olivový olej nebo máslo
  • zeleninu (mrkev, celer, cibuli)
  • česnek
  • mleté maso (výběr je na vás)
  • rajčata v plechovce
  • bylinky – bazalka, oregáno, tymián (nebo italskou směs koření)
  • muškátový oříšek
  • cukr
  • bujón
  • parmezán

Postup:

U tohoto receptu není nutné nic přesně odměřovat, někdo má rád v jídle méně česneku a více mrkve, někdo pravý opak. Poměr ingrediencí si můžete přizpůsobit podle chuti.

  1. Nejdříve nakrájejte mrkev, celer a cibuli na menší kousky a osmažte je na másle či olivovém oleji.
  2. Po několika minutách do pánve přidejte česnek.
  3. V momentě, kdy budou kousky česneku chytat nazlátlou barvu, přidejte mleté maso dle vašeho výběru a pořádně ho na pánvi promíchejte.
  4. Po šesti minutách můžete přilít bujón rozpuštěný v horké vodě, rajčata v plechovce a koření, cukr a vše promíchat a nechat směs probublávat na menším plameni po dobu zhruba 30 minut.
  5. Mezitím uvařte těstoviny.
  6. Nakonec jen stačí vše nalít na váš oblíbený druh těstovin, navrch nastrouhat parmezán a máte hotovo.

Zdroj: The Modern Proper

KAM DÁL: Jak se jednoduše zbavit tuku na břiše. Pomůže vám jednoduché "pravidlo pěsti".

https://www.ctidoma.cz/clanek/zdravi-a-styl/ragu-jednoduse-chutne-jidlo-plne-masa-a-zeleniny-hotove-za-par-minut-70952
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.