Obyčejná kachna způsobila dopravní kolaps v americkém městě, převáděla svoje káčata

45 malých kachniček převáděla jejich maminka přes cestu
45 malých kachniček převáděla jejich maminka přes cestu

Některé dopravní problémy mají mnohdy zajímavé příčinny, ale ta, která se udále v americkém městě Biddeford, se opravdu jen tak nevidí. Navíc, když se jedná o obousměrně opravdu rušnou silnici... 

reklama

Několik desítek káčat převedla v americkém městě Biddeford kachna přes rušnou pětiproudou silnici. Hejno způsobilo dopravní zácpu, neobvyklý zástup 45 káčat převedla matka ve dvou skupinách. Jen poslední dvě mláďata s přechodem dlouho váhala, ale čekající řidiči trpělivě vyčkali konce nevídaného defilé.

Řidiči napjatě sledují

Podle místní televize WCSH-TV se doprava zastavila v obou směrech a řidiči napjatě sledovali představení z uctivé vzdálenosti. Všechny kachny se na druhou stranu dostaly bezpečně, uvedla televize v komentáři k "nejdojemnější dopravní zácpě světa".

Podle amerických zoologů zřejmě nebyla všechna káčata potomkem kachny, která je tak rezolutně převedla. Některé druhy ptactva prý v případě tak rozsáhlého hejna sdružují mláďata do skupin, aby bylo snazší se o ně postarat.

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/obycejna-kachna-zpusobila-dopravni-kolaps-v-americkem-meste-prevadela-svoje-kacata-52011
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.