Šéf civilní rozvědky se klepal a koktal. Putin udělal ze zasedání bezpečnostní rady komedii

Putin je zahnaný do kouta a řeší krizi gigantických rozměrů
Foto: ShowPix
Putin je zahnaný do kouta a řeší krizi gigantických rozměrů
zpráva

Rozhovor ruského prezidenta a šéfa civilní rozvědky SVR Sergeje Naryškina koluje po sociálních sítích. Někteří lidé ho označují za směšný a přirovnávají ho ke komedii. Vladimir Putin totiž na zasedání bezpečnostní rady nešetřil jízlivými poznámkami.

reklama

Tento záznam si na sociální síti Twitter vysloužil tisíce reakcí. Na zasedání, na kterém se jednalo o uznání Doněcké a Luhanské lidové republiky, si totiž ruský prezident dobíral Sergeje Naryškina, který je šéfem civilní rozvědky. Nenechal ho domluvit a "bral ho za slovo".

Naryškinovi se z nervozity začal třást hlas a nakonec začal i koktat, což míru stresu, které v té chvíli očividně čelil, s největší pravděpodobností ještě zvýšilo.

Jak probíhal jejich rozhovor?

Putin: Chcete začít s procesem vyjednávání?
Naryškin: Ne.
Putin: Podporujete uznání? Mluvte na rovinu.
Naryškin: Budu.
Putin: Budete podporovat, nebo podporujete? Mluvte na rovinu!
Naryškin: Podporujuji připojení Doněcké a Luhanské lidové republiky k Ruské federaci.
Putin: O tom jsme nikdy nemluvili, o tom se nebavíme. Bavíme se o uznání. Podporujete uznání nezávislosti?
Naryškin: Ano, podporuji uznání nezávislosti.

Na sociální síti pod videem řada lidí naznačila, že z celého rozhovoru bylo zřejmé, že se Naryškin Putina bojí a s kroky, ke kterým se na zasedání vyjádřil pozitivně, ve skutečnosti nesouhlasí.

Kterých sankcí se bojí?

Na území Donbasu poslal Putin armádu, podle něj se jedná o mírovou misi. Západ však tvrdí, že ruský prezident porušil minské dohody a západní mocnosti pro Rusko chystají sankce.

Putin už dříve na Fóru pro země vyvážející plyn naznačil, že se obává zejména sankcí v oblasti energetiky, jak uvedl web Novinky„Jsme přesvědčeni, že je v zájmu světového společenství zajistit, aby se doprava energie nezměnila v prostředek prosazování politických a ekonomických zájmů jednotlivých hráčů a nebyla doprovázena sankcemi nebo jinými omezeními,” uvedl ruský prezident.

Zdroj: Aktuálně, Novinky

KAM DÁL: Jak se ukrajinské matky chystají na válku? Tygra neuspokojíme tím, že mu do lesa přineseme svíčkovou, říká Alexandr Vondra.

reklama
#zpravodajství

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.