Hvězdný Freddie, dvacet požárů a smrt filmové legendy

 

Minulý týden znovu utekl rychlostí blesku a my jsme se museli rozloučit s legendou české filmové tvorby Václavem Vorlíčkem. Kromě toho středočeský kraj pokryla obrovská sněhová nadílka. To i mnohem víc se dozvíte v našem pravidelném týdenním souboru.

Sněžení v Praze způsobilo problémy v hromadné dopravě. Komplikace měly vlaky, autobusy i letadla. Začal první turnus jarních prázdnin a zasněžené hory si nemohou stěžovat na nedostatek zákazníků. Na Vysočině se rozmáhá epidemie chřipky. Je možné, že se rozšíří i do jiných krajů. Roste skrytá kriminalita na internetu. Film Bohemia Rhapsody byl minulý rok nejvýdělečnějším snímkem u nás. Freddie Mercury a s ním i kapela Queen mají v České republice obrovskou komunitu fanoušků.

Nejmenší důvěrů má podle průzkumu CVVM sněmovna. Prezidentu Zemanovi klesla u lidí důvěra. Europoslanci Telička a Ježek zakládají nové hnutí Hlas. Body loni mělo 480 tisíc řidičů nejčastěji za překročení rychlosti. Černošický úřad uložil Andreji Babišovi pokutu v hodnotě 200 tisíc korun. Dobříš rozšířila a modernizovala kamerový systém. Vodní dům v Hulicích obsadili vodníci. Středočeské požáry si loni vyžádaly 20 obětí. Nezaměstnanost v lednu nepatrně stoupla. V Českém Brodě se rozdávala radost. Zemřel režisér Václav Vorlíček.

Na ZŠ se zvyšuje zájem o ruštinu. Předseda KSČM Vojtěch Filip na schůzce s prezidentem Milošem Zemanem sdlílel svoji nespokojenost s ministry Ťokem a Petříčkem. Zpráva Deutche Welle o špatných podmínkách pro zahraniční pracovníky je podle Babiše vymyšlená. Vzpoura vůči předsedovi vlády už tak nabírá globální tendence. V budoucnu tak můžeme očekávat, že kampaň proti jeho osobě brzy rozjedou i v Tibetu.

Miss Czech Republic 2019 se stala Denisa Spergerová. Opravy mostu u Vltavské znovu omezí zdejší provoz. Ministr Metnar sdělil, že čeští vojáci odejdou z Afgánistánu pouze v případě, že odejde USA. Zemřel herec a dabér Petr Oliva. Teploty budou v příštím týdnu nad nulou.

Klíčová slova: