Čukotský lékař se setkal s Putinem a promluvil o jeho zdraví. Jeho slova vyděsila miliony lidí

Putinův odkaz je už dnes zřejmý – bezprecedentní vraždění civilistů
Foto: Profimedia
Zobrazit fotogalerii (3)
Putinův odkaz je už dnes zřejmý – bezprecedentní vraždění civilistů
zajímavost

Prezident Vladimir Putin je jedním z těch lidí, u nichž mnozí hledají známky zdravotní indispozice v naději, že by snad zhoršení stavu mohlo vést k jejich odchodu z funkce. Navíc Putinovi osobní lékaři zarytě mlčí, jako by dobře věděli proč. O to zajímavější je fakt, že se k tomuto tématu nedávno vyjádřil doktor Denis Kloss z nemocnice na Čukotce. 

reklama

Nedávno navštívil prezident Vladimir Putin Čukotku, což je oblast, kde podle svých vlastních slov předtím nikdy nebyl a kam si přál zajet se podívat. To se mu konečně poštěstilo, a tak si na své mapě může odškrtnout i tenhle rest. Každopádně kromě prohlídky okurek a rajčat, vypěstovaných na ruském dálném východě, v zemi krutých mrazů a otužilých lidí, došlo podle ruského serveru Gazeta také na setkání s tamním lékařem, který zhodnotil prezidentův zdravotní stav. 

Pozor: jde o ruského prezidenta

K jakému závěru doktor došel? Stále si připomínejme, že hovoříme o hodnocení kondice ruského prezidenta, který se snaží svému lidu stále představovat jako životaplný mladík. Jestli tedy věřit tomu, že doktor jen plnil jeho přání, chtěl si zachránit živobytí, nebo dokonce život, či zda si skutečně za svým prohlášením může stát, to ví jen on sám a my se musíme každý rozhodnout, zda jeho zprávě budeme věřit. Každopádně hodnocení doktora Klosse je natolik úžasné, že se o něj samozřejmě podělila s lidmi mnohá tamní periodika, včetně webu Fontanka. 

S jinými prý nejde srovnat

„Veselý hlas, veselá chůze. A to, jak představuje svoje myšlenky: tak přístupně a srozumitelně… Žádní jiní političtí vůdci v zámoří se mu nemohou ani přiblížit. Myslím, že bude moci ve své funkci zůstat ještě hodně a hodně dlouho,“ pěl ódy na diktátora doktor Kloss, který se podle serveru Regnum běžně zabývá ortopedickou traumatologií. Nakolik je tedy schopen odborně posoudit prezidentovy mentální schopnosti, je pro někoho možná diskutabilní, on si je ale jistý. 

Putin miluje svoji práci

Přesto, že je podle doktora Klosse Vladimir Putin v tak vynikající kondici, doporučil mu pro jistotu, aby se trochu více šetřil a nevysiloval se takovým množstvím práce. Zajímal se prý také o to, jak může při svém vytížení vůbec relaxovat. „Prezident řekl, že se věnuje sportu minimálně dvě hodiny denně, ale na mou otázku odpověděl, že nejdůležitějším receptem na pevné zdraví je milovat svou práci,“ uvedl lékař. V souvislosti se situací mezi Ruskem a Ukrajinou se nelze nezeptat, zda je normální takovou práci milovat.

Sportovec tělem možná, ale duší? 

Kterým sportům se Vladimir Putin pro utužení svého fyzického i mentálního zdraví věnuje? Není žádným tajemstvím, že se před časem pochlubil černým pásem v taekwondu, tedy nejvyšším dosažitelným výkonnostním stupněm (jaké překvapení…!), dále prý miluje judo, plavání a také kolektivní sporty, které jej učí ohledům a respektu k ostatním lidem. Inu, Ukrajinci by mohli o respektu ruského prezidenta vyprávět celé roky. 

Zdroj: autorský článek

KAM DÁL: Krutý omyl: Kdyby soudci po Hitlerově hospodském extempore rozhodli přísněji, mohly přežít miliony lidí.

reklama
#Putin #zdraví #osobnost

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.