5 změn zákona, které se vás dotknou v roce 2017

Zákony, které budou platit v roce 2017. Co si o nich myslíte vy?
pixabay.com
Zákony, které budou platit v roce 2017. Co si o nich myslíte vy?

Každý rok zjišťujeme, že začne platit spousta úplně nových zákonů a novel těch starých. Co nám letos zkomplikuje život a co ho udělá lepší? 

reklama

Těchto pět změn v zákoně ovlivní váš život v roce 2017. Máte se bát, nebo těšit? Nejspíš oboje, záleží dost na tom, jestli podnikáte (a budete to mít podstatně těžší), nebo berete minimální mzdu (a dostanete o pár stovek víc). Kontrola pod hrozbou pokut se zvyšuje, ale lidé žijící se spoustou dětí a z minimální mzdy dostanou o něco  málo přidáno.

Zvýšení minimální mzdy potěší pár procent české populace, která žije v bídě. Bídná minimální mzda se zvýší o 11 procent, což nevypadá na hodně, přesto je to nejvyšší růst minimálky v historii. Z 58 korun se dostane mzda na 66 korun za hodinu. 

Daňová sleva na děti potěší ty, kteří mají děti. Po prvním dítěti se těšte na 13 404 slevy ročně, u druhého 19 404 korun ročně a u třetího a každého dalšího dítěte pak o 300 korun měsíčně na 24 204 korun ročně.

EET začne platit od března 2017 pro skoro všechny obchodníky, kromě drobných výjimek a těch, kteří přijímají platby jen převodem z účtu na účet.

Kontroly kotlů dávají možnost kontroly vašeho kotle do rukou vašich sousedů, potažmo starostům. Kontrola kotle je povinná od 1. ledna 2017 pod hrozbou 20tisícové pokuty. O problematice se rozepisujeme zde, stejně jako o způsobech, jak se vyhnout pokutě. 

Zákaz kouření má začít platit od 31. května, zakázáno bude kouření ve všech stravovacích zařízeních. Majitelé hospod už nebudou mít na výběr, zda je jejich hospoda kuřácká, nebo ne, a to ani v případě, že hospodu rozdělí příčkou. 

reklama
#zákony #nové zákony #2017 #změny zákonů #proměny práva #novely #leden 2017

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.