Evropa dopřává Putinovi slávu. Dveře mu otvírají významní státníci, svět poslouchá jeho zvrácené požadavky

Vladimir Putin a předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen
Vladimir Putin a předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen
komentář

Putin zvolil eskalaci. Rozhodl se uznat separatistická území na Ukrajině za legitimní státy, což je další krok k otevřenému konfliktu. Shromáždil statisíce vojáků na ukrajinsko-ruských hranicích, připravil rozsáhlou logistickou podporu a teď mu stačí počkat na záminku, aby jeho armáda přispěchala na pomoc. Říká se tomu okupace, tvrdí ve svém komentáři senátor Pavel Fischer.

reklama

To vše je logickým důsledkem akcí, které Putin na Ukrajině organizuje v rozporu s mezinárodním právem od roku 2014. A historických paralel v rámci Evropy je celá řada, dokonce i v naší zemi.
Co dělá Evropa? Dopřává Putinovi slávu, o jaké se mu nesnilo, dveře si u něj podávají významní státníci.

Všichni věří v zázrak, nabízejí nové možnosti dialogu a doufají, že přinesou řešení, že zrovna jim se to podaří. Všechna tato jednání Putin využil ve své propagandě jako důkazu vlastní důležitosti. Svět konečně poslouchá jeho zvrácené požadavky, ačkoli je jejich splnění od začátku vyloučené.

Musíme podpořit Ukrajinu

Pokud na vás medvěd cení zuby, hlad mu nevymluvíte. Putina dnes nezabrzdí ruský parlament, který mu plně podléhá. Nezkrotí ho ani opozice a novináři, protože ty nepohodlné dávno nechal odstranit. Co můžeme dělat? Vyděračům se neustupuje. Je třeba okamžitě uvalit přísné sankce, a to i na Putinovy bohaté blízké, kteří mají peníze uložené na západě.

Je čas přijmout v rámci společenství EU a NATO jednotná a přísná stanoviska a striktně se jich držet, pověřit vyjednavače v rámci standardních procedur (nabízí se rada NATO-Rusko, kterou Rusové na dlouho opustili) a především podpořit Ukrajinu, která má právo sama rozhodovat o své budoucnosti.

- Pavel Fischer -

KAM DÁL: Jak se ukrajinské matky chystají na válku? Tygra neuspokojíme tím, že mu do lesa přineseme svíčkovou, říká Alexandr Vondra.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/evropa-doprava-putinovi-slavu-dvere-mu-otviraji-vyznamni-statnici-svet-posloucha-jeho-zvracene-pozadavky-68524
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.