Mladou Boleslav rozproudí Rally Bohemia

Mladá Boleslav se má na co těšit

O víkendu vypukne v Boleslavi Rally Bohemia. Návštěvníci se mohou těšit na rychlá auta i zajímavý program. Nově je možné sledovat přenos díky online rádiu. Pro obyvatele znamená akce dopravní omezení.

reklama

O víkendu ožije Mladá Boleslav jednou z nejvyhledávanějších tamních akcí - Rally Bohemia, která v sobotu odstartuje již třiačtyřicátý ročník.

„43. Rally Bohemia bude čtvrtým podnikem Mistrovství České republiky v rally a Rally Bohemia Historic třetím podnikem Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. Ani letos nebude chybět exhibiční jízda legendárních soutěžních vozidel Rally Bohemia Legend," říká ředitel soutěže Pavel Pavlát.

V letošním roce došlo po pěti letech k menšímu posunu termínu soutěže, když polovinu července vystřídá jeho začátek, konkrétně víkend 2. – 3. 7. Centrem soutěže bude jako vždy město automobilům zaslíbené, Mladá Boleslav, kde bude sídlit organizační i servisní zázemí rally. Servisní parkoviště bude nově umístěno u třinácté brány Škoda Auto.

Obyvatelům znepříjemní průjezd uzavírky

V sobotu 2. července od 12:30 do 17:00 bude úplná uzavírka provozu na Staroměstském náměstí. V neděli 3. července od 8:00 do 17:00 bude v době rychlostní zkoušky úplná uzavírka provozu na Staroměstském náměstí a dále v ulicích Regnerova, Bezděčínská, Vinecká, Pod Borkem, Štyrsova, Pražská, Na Šafranici, Viničná, Pražská brána, Staroměstské náměstí. Bude platit i zákaz zastavení v celém prostoru rychlostní zkoušky po obou stranách komunikace. V případě zastavení vozidla, hrozí jeho odtažení.

V termínu od 30. 6. do 3. 7. bude uzavřeno parkoviště u Domu kultury.

Víte, kam na další výlet? Podívejte se na náš velký přehled zámků.
„Bude použito 100 kilometrů výstražné pásky, 3 000 cedulí Zakázaný prostor, 2 000 ostatních cedulí a upozornění. Trať letošní Rally Bohemia vede přes 29 obcí, a je tedy velmi náročná na zabezpečení," uvádí Petr Pavlát.

Omezení dopadnou i na městskou hromadnou dopravu

Sobotní uzavření Staroměstského náměstí přinese omezení pro linky A; 40; 50 a 60. Tyto linky budou muset využívat objízdnou trasu vedoucí ze zastávky Na výstavišti (U Sportu - linka A) ulicí Jaselská, Ptácká. Vynechány budou zastávky: 9. května, u parkoviště; Náměstí Míru; Staroměstské náměstí; Pod hradem.

Navíc v čase od 11:30 do 22:00 bude navazující omezení pro linku 50. V tomto termínu bude tato linka končit na zastávce Čejetičky, most. Vynechá zastávky: Neuberk; Vinec, dolní část; Vinec, obecní úřad; Vinec, požární zbrojnice. Omezení v Hrdlořezích bude od 7 do 14 hodin – ovlivní linku 72. Linka 72 pojede po své trase do zastávky Josefův Důl, odkud pojede rovnou do zastávky Rozcestí Podlázky.

Nedělní uzavírka omezí linky A, 40, 50 a 60. Úplná uzavírka provozu na Staroměstské náměstí a dále ulice Wagnerova, Bezděčínská, Vinecká, Pod Borkem, Štyrsova, Pražská, Na Šafranici, Viničná, Pražská brána.

Linka A: spoje z Kosmonos nebo od Fóra s odjezdy od 7:45 do 16:35 směr Hlavní nádraží končí v zastávce 9. května, u parkoviště a spoje s odjezdy od 8:45 do 16:45 z Hlavního nádraží začínají až ve stanici Náměstí Míru.

Linka 40: zrušeny spoje s odjezdem v 10:00; 12:30; 15:00.

Linka 50: zrušen spoj v 14:02 směr Vinec a 14:25 směr Radouč.

Linka 60: spoje v 13:25 a 16:35 z Městského stadionu jedou ze zastávky – na výstavišti po objízdné trase ulicemi Jaselská a Ptácká.

Vynechány budou zastávky 9. května, U parkoviště, Náměstí Míru, Staroměstské náměstí, Pod hradem.

Poprvé bude mít rally vlastní online rádio

Během letošní Rally Bohemia bude premiérově vysílat internetové Rádio Rally Bohemia, které najdete na oficiálních stránkách akce. Diváci a fanoušci se v něm budou moci dozvědět aktuální informace z průběhu soutěže, průběžné pořadí a především si poslechnout rozhovory s nejlepšími závodníky ze stanovišť STOP v cíli všech rychlostních zkoušek. Podle organizátorů patří tyto bezprostřední rozhovory s jezdci vždy k tomu nejzajímavějšímu.

Pořadatelé Rally Bohemia připravili na www.rallybohemia.cz kromě klasických map i oblíbenou verzi map pro aplikaci Google Earth, kde lze celou trať rychlostní zkoušky virtuálně proletět nad modelovanou krajinou ve 3D.

Na kompletní program Rally Bohemia se podívejte zde.

 

 

 

 

 

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/mladou-boleslav-rozproudi-rally-bohemia-25133
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.