Nová Pošta Partner ve Vestci zahájí provoz od dubna

Obec Vestec bude poštu provozovat na obecním úřadě
Koláž: Michal Štingl
Obec Vestec bude poštu provozovat na obecním úřadě

Na obecním úřadu ve Vestci budou mít od 1. dubna vlastní poštu. Zaměstná dva pracovníky a otevřeno bude mít od osmi do šesti. Vestec také bude mít nové PSČ: 252 50

reklama
Projekt Pošta Partner je součástí dlouhodobé strategie státního podniku Česká pošta. Jeho náplní jsou pošty provozované třetí osobou. Letos Česká pošta plánuje převod 63 pošt v ČR na Pošty Partner.

Půjde o plnohodnotnou provozovnu České pošty s výdejem a příjemem zásilek, peněžními službami a některými bankovními službami. Pracovníci pošty budou zaměstnanci úřadu. "Budeme tam mít jednoho člověka na plný úvazek a jednoho na částečný. Pošta bude fungovat v podatelně, takže budou zaskakovat i děvčata z podatelny," vysvětlila tajemnice obecního úřadu Kateřina Vokounová.

Zájem bude i s okolních obcí

Pošta bude otevřená ve všední dny od 8 do 18 hodin s polední pauzou od 12 do 13 hodin. "Dáváme dohromady smlouvu s Českou poštou, takže některé věci se mohou mírně změnit, ale otevření 1. dubna platí. Zatím si neumíme představit množství klientů. Víme kolik lidí žije ve Vestci, ale v Jesenici je trvale přeplněná pošta a nejspíš budou naši poštu využívat," řekla Kateřina Vokounová.

Pozor, nové PSČ!

Se zahájením pošty bude mít Vestec také nové poštovní směrovací číslo. Od 1. dubna 2016 tedy platí nové PSČ - 252 50. 

reklama
#pošta

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.