Chyby v seriálu ZOO, které nelze přehlédnout: Ilonka v roli špióna a finanční poměry soudce Petra

Ilonka si pana Charlieho zamilovala. Pomáhá mu s podvody
zajímavost

V seriálu ZOO už zase úřaduje Viky Janečková, která utekla od nevěrného Petra, aby začala v Česku nový život. Zatím se jí to příliš nedaří, což dělá ze seriálu kompilát scén, kdy udřená matka samoživitelka přemýšlí, zda zvednout telefon, vyřešit zakázku, nebo utišit syna. I přes tuto dominantní linku si nelze nevšimnout chyb, které se v seriálu stále častěji objevují. Které to jsou? 

reklama
  1. Děti nikdy nechodily do školy či školky, ačkoliv už na to mají evidentně věk. Petr Kříž jim dlouho hledal chůvu, která by je vozila na všechny kroužky, které si pro své ratolesti přeje, ale nikdy se ani slůvkem neřešilo, že by měly někam nastoupit. Až když odjely do zahraničí, jsou najednou na nějaké nóbl škole. 
  2. Od začátku seriálu se mluví o tom, že Sofie a Ben, děti Petra Kříže, jsou dvojčata. Bylo to tam několikrát zmíněno už v dobách, kdy je ještě Viky Janečková hlídala jako dobře placená chůva. V jednom z posledních dílů, kdy Petr v podání herce Roberta Urbana zapomněl na Benovy narozeniny, je však slavil jen on, o Sofii ani zmínka. Že by během těch pár dílů, co se v seriálu děti neobjevovaly, z dvojčat sešlo? 
  3. Od té doby, co má Viky syna Péťu, nebyl snad ani jediný záběr na to, jak si s ním hraje, jde s ním na hezkou procházku nebo prostě jen tráví se svým dítětem příjemné chvíle. Malého Péťu vidíme pořád jen v postýlce nebo v kočárku. 
  4. Když potřebuje Viky pracovat, poprosí Péťu, aby šel spát, položí ho do postýlky a on poslechne a spokojeně usne. Z toho musí být nejedna maminka naprosto paf. 
  5. Charlie zaměstnává dvojčata, kterým zakazuje mít milostné vztahy a nutí je nosit hodinky, podle kterých je může sledovat. Ještě do toho spolu bydlí a Charlie se tam promenáduje ráno v blyštivém krátkém župánku. Marně přemýšlíme, kde je pro takovou firmu opora v zákoníku práce, ačkoliv oděv je tu nejmenší problém. Pokud však děvčata nejsou zaměstnankyně a pracují na IČO, vzhledem k povaze práce by se jednalo o švarcsystém, který je v našich poměrech nezákonný. Tak či tak – seriózně tahle firmička rozhodně nepůsobí.
  6. Těžko říct, zda je byt, v němž Viktorie bydlí, její, nebo pronajatý. Pokud je správně možnost B, je divné, že mohla část svého bytu poskytnout Sid formou podnájmu bez souhlasu pronajímatele. Nehledě k tomu, že ta následně ještě část bytu poskytla jako podnájem Filipovi. Pokud je však správně možnost A, je otázkou, proč se od začátku topila v dluzích a exekucích, když mohla svůj byt prodat a dluhy umořit.
  7. Stejně jako ve Slunečné, i v seriálu ZOO se objevují čáry máry. Haďák má své vize, díky kterým může zachránit Filipovy rodiče, ve Slunečné měly určité schopnosti Týna a Běta. Jelikož stojí za seriály velmi podobný tým, je vcelku jasné, v čem mají zálibu.
  8. Ilonka, hospodyně Křížových, byla zpočátku trochu v šoku, že pracuje u kriminálníka, pak se v tom ale zjevně našla a nyní mu v páchání trestné činnosti pomáhá. Je vcelku jedno, na kolik se Charlie pasuje do role Robina Hooda. To, co Charlie s děvčaty provádí, je prostě nezákonné. Ilonka, ačkoliv dříve pracovala u váženého pana soudce, to ale přijala za své a teď by si nejraději nasadila špiónskou čepici. Co na to řekne Petr Kříž, až se jednou vrátí, je otázkou.
  9. I nad jeho poměry však visí velký otazník. V seriálu je vykreslován s takřka neomezeným bankovním kontem, což samozřejmě může, ale nemusí být pravda. Jeho funkce předsedy soudu je ohodnocená na základě různých specifik, obecně však můžeme říct, že se odměna pohybuje v průměru kolem 200 tisíc. Pokud by měl z takového platu platit chůvu, hospodyni a další věci, asi by mu moc nezbývalo.
  10. Ačkoliv byla chvíli Markétina nevěra s Markem velkým tématem, najednou se o tom už nikdo nebaví. Je to škoda, rozhodně by to byla v celém ději velmi zajímavá linka.

Zdroj: seriál ZOO

KAM DÁL: Sekretářka Květa z Volhy je pastvou pro oči. Krejčíková se ale nesvlékla před kamerou poprvé.

https://www.ctidoma.cz/clanek/spolecnost/chyby-v-serialu-zoo-ktere-nelze-prehlednout-ilonka-v-roli-spiona-a-financni-pomery-soudce-petra-73700
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.