Vítězka squashového turnaje dostala vibrátor. A skandál byl na světě

Španělský squashový klub se nechtěně stal předmětem debat, když nejlepším hráčkám každoročního turnaje dal jako cenu kromě trofeje i vibrátor, přípravky na odstraňování chloupků a brusku na ztvrdlou kůži na nohou. Tak trošku nešťastné, no.

reklama

Klub se už za nezdařilý výběr odměn pro hráčky omluvil. "Byly jsme v šoku," popisuje vítězka squashového turnaje ve městě Oviedo v severošpanělské autonomní oblasti Asturie Elisabet Sadóová. "Myslíme si, že je to velmi sexistické," říká s tím, že ona a její spoluhráčky mají pocit, že ženy jsou ve sportu diskriminovány. "Ty věci se musejí změnit," dodala.

Hráčky si stěžovaly

Hráčky si stěžovaly u španělské squashové asociace, které kromě dopisu poslaly i nechtěnou výhru. Mluvčí asturijské organizace squashové asociace Maribel Toyosová uvedla, že její představitelé netušili, že hráčky dostanou takové dárky. "Jde o vrchol sexismu," konstatovala.

"Tu reakci chápeme a hluboce tohoto nepřijatelného incidentu litujeme," uvedlo vedení squashového klubu v Oviedu. V reakci na tuto událost někteří činovníci odešli ze svých funkcí. Na rozdíl od nejlepších ženských hráček jejich mužští kolegové žádné ceny kromě trofejí nedostali.

reklama
#squash #vibrátor #vítězka

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

reklama
Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.