Zvlhčovače vzduchu jsou řešení pro zdravější vzduch v interiéru

Relativní vlhkost by neměla klesnout pod 35 %
Relativní vlhkost by neměla klesnout pod 35 %
komerční sdělení

Suchý vzduch v domácnosti představuje problém, který je třeba řešit. Předejdete tak nepohodlí a zdravotním obtížím. S pomocí zvlhčovače vzduchu to přitom zvládnete bez starostí, navíc můžete svou domácnost krásně provonět.

reklama

Příjemnější a zdravější prostředí

Suchý vzduch často souvisí s nevhodným vytápěním – zejména v zimě se vlhkost odpařuje více, než by měla. Takové prostředí je dráždivé pro vaši dýchací soustavu, ale i pokožku či oči. Relativní vlhkost by neměla klesnout pod 35 %. Hodí se mít doma vlhkoměr, abyste vždy měli jasno, jak na tom vaše domácnost je. Suchý vzduch vás může trápit i v létě, zejména pokud máte špatně zateplenou starší nemovitost. Pro každé případy se nabízí jednoduché řešení – s pomocí zvlhčovače vzduchu budete mít doma vždy optimální prostředí.

Komfortní interiér

Nabízí se různé modely zvlhčovačů – skvělou volbou jsou ty moderní, které dokáží samy měřit vlhkost vzduchu a zvládnete je snadno ovládat aplikací. Kromě toho dokáží nabídnout i další funkce, mohou sloužit jako aroma difuzér. Stačí jen do vody přidat esenciální olej. Pár kapek zajistí, že váš interiér bude krásně vonět. Nejenže vytvoříte zdravější prostředí, ale budete se v něm také cítit lépe – příjemná vůně totiž dokáže zlepšit náladu.

Důležité parametry

Kromě základních funkcí se nabízí i pár dalších parametrů, na které je dobré se při výběru zaměřit. Jde především o výkon – zvolte dostatečný pro velikost dané místnosti, aby zvlhčování vzduchu i aromaterapie byly efektivní. Řada modelů pracuje velmi potichu, můžete je mít puštěné i v noci. Zaměřte se také na ovládání – kromě klasických tlačítek se nabízí i dotykový panel či ovládání s pomocí chytrého telefonu.

Zvlhčovač vzduchu dokáže pracovat automaticky – dle aktuální vlhkosti vzduchu v interiéru přizpůsobí svůj výkon. Vy tak můžete jen přidat esenciální olej a užít si odpočinek v doprovodu příjemné vůně.

https://www.ctidoma.cz/clanek/zajimavosti/zvlhcovace-vzduchu-jsou-reseni-pro-zdravejsi-vzduch-v-interieru-78543
reklama
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.